Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Σελήνη Αιγόκερως 10-12 Ιανουαρίου 2024

 

Σελήνη Αιγόκερως 10-12 Ιανουαρίου 2024

 

Η Σελήνη θα βρίσκεται στην Ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερω από  τις 03.31 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 5.00 το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, η Σελήνη θα βρίσκεται στη Βαλσαμική της Φάση, ενώ στη 1.57 μ.μ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στην Ζωδιακή Περιοχή του Αιγόκερω.



Η Νέα Σελήνη έχει διάρκεια 2-3 ημέρες και για να ξεκινήσει μια διαφορετική φάση η Σελήνη, χρειάζεται να απομακρυνθεί από τον Ήλιο 45 μοίρες.

Παρά τη συχνή άποψη ότι οι ημέρες της Νέας Σελήνης σηματοδοτούν νέα ξεκινήματα, δεν πρόκειται για ημέρες εντατικής δράσης.

Αντίθετα, αυτές οι ημέρες, συνεχίζοντας με την ενέργεια της Βαλσαμικής Σελήνης, προτρέπουν σε ξεκούραση και αφομοίωση των γεγονότων που έχουν συμβεί στη ζωή μας.

Επομένως το διάστημα αυτών των ημερών κατά τις οποίες η Σελήνη βρίσκεται στην αγκαλιά του Ήλιου και για εμάς δεν είναι ορατή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να την μιμηθούμε και να αγκαλιάσουμε με τρυφερότητα τον εαυτό μας, χωρίς αμέτρητες απαιτήσεις.

Χρειάζεται να αφουγκραστούμε τα γεγονότα, να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στο περιβάλλον και να αναζητήσουμε λίγη ξεκούραση, ηρεμία και ασφάλεια, λαμβάνοντας υπ’ όψη μας και νέα δεδομένα τα οποία ίσως μέχρι εκείνη τη στιγμή μας είχαν διαφύγει.

Οι ημέρες κατά τις οποίες η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω θεωρούνται ημέρες γης και γι’ αυτό είναι ιδανικές να ενυδατώσουμε το δέρμα μας αλλά και να ξεκουράσουμε το σώμα, αποφεύγοντας τις επίπονες εργασίες.

Οι ημέρες αυτές ενεργειακά είναι ημέρες οργάνωσης.

Θα ήταν εξαιρετικό να μπορούσαμε να αναλογιστούμε τι έχει φθαρεί ώστε να μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες να το ανακατασκευάσουμε και να του ξαναδώσουμε ζωή.

Η διατροφή μας, αυτές τις ημέρες θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και χωρίς υπερβολές στο αλάτι.

Ενδείκνυται να καταναλώνουμε τροφές που έχουν κάλιο και μαγνήσιο, όπως οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, οι πράσινες σαλάτες, οι γλυκοπατάτες.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με Σελήνη στον Αιγόκερω, καλό θα είναι να αναλαμβάνουν ευθύνες ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύονται στην αποδοχή των λαθών, των δικών τους και των άλλων.

Τα παιδάκια που έχουν γεννηθεί με Σελήνη στον Αιγόκερω, χρειάζονται σαφήνεια και οριοθέτηση, χωρίς όμως κριτική και τιμωρία.

Οι μανούλες που έχουν παιδάκια με Σελήνη στον Αιγόκερω, καλό θα ήταν να δείχνουν σεβασμό στο παιδάκι τους ώστε να αντιληφθεί αυτή την έννοια σαν δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Το Εξισορροπηστικό χρώμα του Αιγόκερω είναι το Μαύρο.

 Τα ρούχα σε αυτό το χρώμα είναι άφθονα, οπότε έχουμε απεριόριστες επιλογές.

Τα εξισορροπητικά χρώματα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε ανθρώπους που έχουν κάποιο προσωπικό στοιχείο του χάρτη τους  σε ανάλογη Ζωδιακή Περιοχή, όπως Ωροσκόπος, Σελήνη, Αφροδίτη, Ήλιος, Άρης.

Ένας Ημιπολύτιμος Λίθος του Αιγόκερω, είναι Μαύρος Οψιδιανός ή Δάκρυ του Απάτσι.

  Πρόκειται για μια πέτρα ισχυρή και δημιουργική, που ενισχύει τον αυτοέλεγχο και προάγει τη γείωση των ενεργειών.

Ο Κυβερνήτης πλανήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος.

 

Ελίνα Βατικιώτη : 


Υπεύθυνη Σπουδών στο Διαδικτυακό Αστρολογικό Σχολείο 

Facebook : 

Instagram: 

Τικ Τοκ

YouTube 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου