Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Αστρολογικό Λεξικό Γράμματα Λ-Ο


Από την Ελίνα Βατικιώτη 
E- Astrology School 


Λέων :

Ο Λέοντας είναι αστερισμός αλλά αποτελεί και την Πέμπτη Ζωδιακή περιοχή. Το σύμβολό του είναι ένα λιοντάρι και υπονοεί την δύναμη της θέλησης.

 

Leo Alan

Ο Άλαν Λίο ήταν Βρετανός θεοσοφιστής, συγγραφέας και αστρολόγος. Θεωρείται ο πατέρας της αστρολογίας κατά τον 17ο αιώνα. Η αστρολογική διαδρομή ήταν μονόδρομος για εκείνον εφόσον μετά την ενασχόλησή του μαζί της, κατάφερε να έχει μια σταθερή επαγγελματική ανάπτυξη.

 

Μελαγχολικός :

Μελαγχολικός τύπος ονομάζεται αυτός που σχετίζεται με τις ζωδιακές περιοχές της γης.

 

Μεσοδιαστήματα :

Τα μεσοδιαστήματα είναι η ακριβής ενδιάμεση απόσταση μεταξύ δύο πλανητών ή άλλων σημείων μέσα σε έναν χάρτη.

 

Μεσουράνημα :

Το Μεσουράνημα συμβολίζεται με το MC το οποίο σημαίνει Medium Coeli, δηλαδή «Το μέσο του ουρανού». Θεωρητικά είναι το υψηλότερο σημείο στο οποίο φτάνει ο Ήλιος μια συγκεκριμένη ημέρα. Το MC είναι η ακμή του 10ου οίκου, ο οποίος αναφέρεται στην καριέρα και την καταξίωση του ανθρώπου.

 

Μεταβλητά Ζώδια

Σαν Μεταβλητά Ζώδια ορίζονται οι Ζωδιακές περιοχές των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων.

 

Μετωνικός Κύκλος :

Μετωνικός ονομάζεται ένας κύκλος  19 ετών κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ήλιος προοδευτικά σχηματίζει σχέσεις με τη Σελήνη. Αυτές οι σχέσεις επαναλαμβάνονται στις ίδιες ημερομηνίες.  

 


Ναδίρ (IM)

Ναδίρ ονομάζεται το χαμηλότερο σημείο που θεωρητικά φτάνει ο Ήλιος, ο οποίος όμως δεν είναι ορατός από τον τόπο που καταγράφεται ο χάρτης, διότι εκείνη τη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο κυριαρχεί η νύχτα. Συμβολίζεται με το ΙΜ δηλαδή Imum coeli και βρίσκεται απέναντι από το Μεσουράνημα.

 

Νέα Σελήνη

Νέα Σελήνη συμβαίνει μια φορά κάθε μήνα. Είναι η στιγμή κατά την οποία η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς στην ίδια μοίρα και Ζωδιακή περιοχή με τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει πως δεν φαίνεται καθόλου η Σελήνη από τη Γη.

 


Όγδοος Οίκος :

Ο όγδοος οίκος συμβολίζει το ασυνείδητο μας. Συνδέεται κοσμικά με τη Ζωδιακή Περιοχή του Σκορπιού και τον πλανήτη Πλούτωνα.

 

Ουρανός :

Ο Ουρανός ήταν Μυθολογική θεότητα αλλά είναι και πλανήτης τους Ηλιακού μας Συστήματος. Παρατηρήθηκε από το 1771 αλλά καταγράφηκε το 1850. Χρειάζεται 84 χρόνια για μια πλήρη περιφορά. Αστρολογικά κυβερνά τον Υδροχόο καθώς και τις αλλαγές στη ζωή μας. Θεωρείται αφυπνιστής αλλά και επαναστάτης.  

 

Οφιούχος :

Ο Οφιούχος θεωρείται ο 13ος αστερισμός αν και δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένος. Στην πραγματικότητα αστρολογικά δεν μας αφορά η ύπαρξή του αν και πάντοτε τον λάμβαναν υπ’ όψη τους οι αστρολόγοι σαν μέρος της ουράς του Σκορπιού.

 

Όψεις :

Όταν μιλάμε για όψεις εννοούμε τις γωνιακές σχέσεις των πλανητών μεταξύ τους. Αυτές οι γωνιακές σχέσεις μετριούνται σε μοίρες. Οι Βασικές όψεις είναι η Σύνοδος – η Αντίθεση – το Τρίγωνο – το Τετράγωνο – το Εξάγωνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου