Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Άστρο Ομορφιά 16 -17 Νοεμβρίου 2019




Από την Ελίνα Βατικιώτη

16.11.2019
Ήλιος : 24η μοίρα  Σκορπιού (Μοίρα της Χρησιμότητας)
Σελήνη : 8η μοίρα Καρκίνου (  Σε χάση / κατερχόμενη δύναμη)

17.11.2019
Ήλιος : 25η μοίρα  Σκορπιού (Μοίρα της Άλωσης)
Σελήνη : 21η μοίρα Καρκίνου   ( Σε χάση /κατερχόμενη δύναμη)

Καλή ημέρα για καθαρισμό  πολύτιμων λίθων , όπως η φεγγαρόπετρα.
Η φεγγαρόπετρα θεωρείται πως δρα σε ψυχολογικό επίπεδο, καταπραΰνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες  που δημιουργούνται από το άγχος.
Επιπλέον σε φυσικό επίπεδο βοηθά στην καλή λειτουργιά του πεπτικού συστήματος και βοηθά τον άνθρωπο να αποδεχτεί και να αφομοιώσει τις τροφές αλλά και τα γεγονότα.




Αστρολογικό γεγονός :   
16.11.2019 Σελήνη σύνοδο με Β. Δεσμό , τρίγωνο με Ποσειδώνα και Ερμή.
17.11.2019 Σελήνη αντίθεση με Κρόνο και Πλούτωνα.

Χαρακτηριστικά Ημερών:
Η συναισθηματική φόρτιση της ζωδιακής περιοχής του Καρκίνου, κινείται μέσα σε αποδεκτά πλαίσια το Σάββατο, ενώ υπάρχει κατανόηση και ευκολία στη συναισθηματική επικοινωνία.
Την Κυριακή, το κλίμα αλλάζει και η κατανόηση δίνει τη θέση της στη σκληρότητα, την επικριτική διάθεση αλλά ακόμα και στον πλήρη έλεγχο. 
Καλούμαστε να βρούμε πρακτικές λύσεις ώστε να ξεπεράσουμε τα συναισθηματικά εμπόδια που αντιλαμβανόμαστε.
Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις και σωστές, υπάρχουν λύσεις ανάγκης.


Άστρο Ομορφιά :
Τις ημέρες που η Σελήνη διανύει τη ζωδιακή περιοχή του Καρκίνου,
 είναι καλό να απολαμβάνουμε το υγρό στοιχείο. 
Ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, με έγχυμα λεβάντας, 
μπορεί να γίνει μια αξεπέραστη εμπειρία αυτές τις ημέρες. 
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξετε όταν χρησιμοποιείτε ζεστά μπάνια χαλάρωσης, ώστε η καρδία να βρίσκεται έξω από το νερό !.
Πολύ καλό διήμερο ιδιαίτερα το Σάββατο, ώστε να ξεκινήσουμε μια νέα διατροφή
με σκοπό να μειώσουμε  τις ποσότητες του φαγητού, 
να ελαφρύνουμε  τις διαδικασίες χώνεψης , 
καθώς και να ελαχιστοποιήσουμε  σταδιακά μια κακιά συνήθεια.
Η ενυδάτωση του δέρματος ενισχύεται αυτές τις ημέρες, ενώ οι ποσότητες του νερού που θα πρέπει να καταναλώνουμε, συνεχίζουν να είναι ελεγχόμενες όπως τις προηγούμενες ημέρες.



Ενεργειακή Εξισορρόπηση :
 ΦωτεινήΣαπουντζάκη ( Αστρολόγος  -Usui Reiki Master )

 Η αντίθεση της Σελήνης με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα δημιουργεί ενοχές, 
ανασφάλεια και ανάγκη για έλεγχο. 
Οι ενέργειες αυτές επηρεάζουν το 3ο τσάκρα, το Ηλιακό Πλέγμα. 
Έχει να κάνει με θέματα αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και αυτοέλεγχου. 
Χρειάζεται να διαχειριστούμε τα συναισθήματα, την σκέψη και την δύναμή μας 
σεβόμενοι τα όρια του άλλου, αλλά και ορίζοντας με σαφήνεια τα δικά μας. 


Αν διαλογίζεσαι, οραματίσου μια μπάλα ενέργειας  σε λαμπερό κίτρινο – χρυσαφί χρώμα στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος. 
Με κάθε ανάσα νιώσε την ενέργεια να διαχέεται από την μπάλα στο ηλιακό σου πλέγμα και να το εξισορροπεί. 
Μείνε εκεί όσο αισθάνεσαι πως το χρειάζεσαι.


Ολιστικές Θεραπείες - Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική :
Η Σοφία Δεληγιάννη ( βελονίστρια και ολιστική θεραπεύτρια)

Επειδή αυτές τις μέρες είναι καλό να επικεντρωθούμε στο πεπτικό μας σύστημα 
και τις διεργασίες της χώνεψης, όπως επίσης και στο να βάλουμε 
τις βάσεις για μια πιο υγιεινή διατροφή, 
μου έρχεται συνεχώς στο μυαλό μου πόσο σπουδαίος είναι ο μαραθόσπορος 
και οι θεραπευτικές του δράσεις.
Ιερό βότανο για τους Αγγλοσάξονες, καθώς και για τον Καρλομάγνο, ο οποίος απαιτούσε να υπάρχει το φυτό σε όλους τους κήπους του , λόγω των άφθονων ιδιοτήτων του.
Κάποια από τα θεραπευτικά οφέλη του είναι τα εξής:
είναι εξαιρετικά θεραπευτικό για το έντερο και το στομάχι.
βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας
συμβάλλει στην ομαλή διαδικασία της πέψης
μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα
βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος , 
λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C
βοηθά στην απώλεια βάρους , χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες
αυξάνει την διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα
ανακουφίζει το άσθμα και την βρογχίτιδα

Μπορούμε κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσουμε στην μαγειρική μας. 
Ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά.

Ο μάραθος θα ήταν καλό να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , 
διότι διεγείρει την μήτρα.



Άστρο Μαγειρέματα:
Ο Στάθης Αβούρης προτείνει :
Πατζαρόσουπα με καρύδια, ξινόμηλα και αρωματικό γιαούρτι

Υλικά
Για τη σούπα
80ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 παντζάρια σε μικρά κομμάτια
2 πατάτες μέτριες, σε μικρά κομμάτια
20γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
600-800ml ζωμό λαχανικών
200ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Καραμελωμένα καρύδια χοντροκομμένα
½ ξινόμηλο σε κύβους καραμελωμένο



Διαδικασία
Για το καραμέλωμα των καρυδιών και του ξινόμηλου η διαδικασία είναι η ίδια: 
Σε τηγάνι που καίει, ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
και 1 κουταλιά της σούπας νερό. 
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα καρύδια και/ή τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν με την καραμέλα. 
Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς με πιπέρι κόκκινο καυτερό.

Για τη σούπα: 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. 
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει τα αρώματά του. 
Τέλος προσθέτουμε τα παντζάρια, τις πατάτες, το τζίντζερ και τα αφήνουμε 
να σοταριστούν και αυτά ελαφρώς. 
Σβήνουμε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και τα 3/4 του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. 
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. 
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγο ακόμα ζωμού ρυθμίζουμε στην επιθυμητή ρευστότητα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Βάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνουμε να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για το γιαούρτι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Κρατάμε το αρωματικό γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. 
Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα μήλα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 
Καλή σας όρεξη !

Φωτεινή Σαπουντζάκη Αστρολόγος  -Usui Reiki Master
Σοφία Δεληγιάννη Βελονίστρια και ολιστική θεραπεύτρια
Στάθης Αβούρης Σεφ στο εστιατόριο  Zanzibar


* Οι συμβουλές που δίνονται δεν αποτελούν θεραπεία σε προβλήματα υγείας.
* Ρωτήστε τον γιατρό σας για οτιδήποτε σας απασχολεί και μην παραμελείτε την υγεία σας.
* Οι μοίρες του Ήλιου και της Σελήνης υπολογίζονται κατά την στιγμή της ανατολής του Ήλιου, ώρα Ελλάδος, πόλη Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου