Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Πανσέληνος Σκορπιός 24.04.24

 

Πανσέληνος Σκορπιός

24.04.24

02.48 τα ξημερώματα

 


Η πανσέληνος διαρκεί περίπου τρείς ημέρες όπως και όλες οι φάσεις της Σελήνης.

Την στιγμή που γίνεται η ακριβής αντίθεση με τον Ήλιο, την θεωρούμε σημαντική για να μας δείξει, να υποδείξει ή να μας καθοδηγήσει προς τη ροή της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια κάθε πανσελήνου, οι συναισθηματικές ανάγκες μεγεθύνονται, εξ ου και η σύνδεσή της με μεταμορφώσεις ανθρώπων σε λύκους.

Ετυμολογικά, ο λύκος συνδέεται με το λατινικό "lux", που σημαίνει φως.

Μυθολογικά ο λύκος προέρχεται από τον βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάωνα για τον οποίο υπάρχουν διάφορες Μυθολογικές εκδοχές για το πώς τον μεταμόρφωσε ο Δίας σε λύκο.

Ανάμεσα σε αυτές τις εκδοχές περιλαμβάνεται η ιστορία της θυσίας ενός βρέφους, που ο Δίας θεωρώντας την απαράδεκτη, μετέτρεψε τον Λυκάωνα σε λύκο, ενώ σκότωσε όλους τους γιούς του, εκτός από τον Νυκτίωνα.

Παρατηρείται μια σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς τους μύθους και την αστρολογία, καθώς τα ονόματα όπως Λυκάωνας και Νυκτίωνας συνδέονται με τη Σελήνη, ενώ η θυσία του βρέφους σχετίζεται με το ζώδιο του Καρκίνου.

Λέγεται πως αυτοί οι μύθοι διαδόθηκαν στον κόσμο για να τον φοβίσουν και να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να πλησιάζουν στα ιερά βουνά της Αρκαδίας.

Εκεί ζούσαν μύστες, οι οποίοι, για να διατηρούν την ησυχία τους και να μην παραβιάζεται ο χώρος τους από περίεργους και απαίδευτους ανθρώπους, διατηρούσαν αυτούς τους μύθους που προκαλούσαν ανατριχίλα και φόβο.

Έτσι και τις ημέρες της Πανσελήνου γίνονται εσωτερικές μεταμορφώσεις οι οποίες σκοπό έχουν να φωτίσουν τα εσωτερικά μας σκοτάδια.

Μια Πανσέληνος στον Σκορπιό θα μπορούσε να είναι άκρως μετασχηματιστική, αναζητώντας τις εσωτερικές συνδέσεις με το φως.

Η περιοχή του Σκορπιού έχει συνδεθεί με το «βρώμικο» γιατί διακατέχεται από σκοτάδι, όμως είναι η περιοχή που ζητά και αναζητά περισσότερο την καθαρότητα από οποιαδήποτε άλλη.

Αυτή η Πανσέληνος αναζητά το εσωτερικό μας παιδί, όχι για να το καταστρέψει, αλλά για να το αγκαλιάσει, να το κατανοήσει, να το φωτίσει με το φως της ασφάλειας, το φως του Ήλιου από τον Ταύρο, και να το αφήσει να εκδηλωθεί σαν μια υπέροχη ύπαρξη που κρατάει στα χέρια της το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα ήταν καλό να επιτρέψουμε στα συναισθήματά μας να εκφραστούν, επιλέγοντας ένα ασφαλές και ιερό μέρος για εμάς.

Κάθε ένας μπορεί να προσευχηθεί στο θεϊκό φως της ψυχής του και να ζητήσει την ευλογία της γνώσης.

Το Εξισορροπηστικό Χρώμα του Σκορπιού σύμφωνα με την

Ουράνια Παλέτα του Μίτου της Αριάδνης,

είναι το Τυρκουάζ.

Το Τυρκουάζ είναι ένα χρώμα το οποίο εμπεριέχει ΜΟΝΟ υγιείς σκεπτομορφές.

Γι’ αυτό χρησιμοποιείται και σαν λίθος προστασίας.

Φορέστε ένα ματάκι τυρκουάζ, οραματιστείτε το φως της γνώσης.

Η γνώση εμπεριέχει τα πάντα, τα όμορφα αλλά και τα δυσάρεστα, τη δύναμη και τους προγραμματισμούς της ίδιας της ύπαρξης.

Καλή Πανσέληνο να έχουμε !



Από την 
Ελίνα Βατικιώτη
Υπεύθυνη Σπουδών του Αστρολογικού Σχολείου : 
Facebook : 

Instagram: 

Τικ Τοκ

YouTube 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου