Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ανάδρομος Ερμής Οκτώβριος 2020

 

Στις 15 του μήνα ο Ερμής θα μπει σε φαινομενικά ανάδρομη κίνηση.

Αυτή η κίνηση προς τα πίσω δεν είναι πραγματική, απλά αν μπορούσαμε να παρατηρήσουμε το φαινόμενο από τη θέση μας στη Γη, σε σχέση με την κίνηση των άλλων πλανητών, θα είχαμε την αίσθηση πως αντί να πηγαίνει μπροστά, αυτός πάει πίσω.

Οι ανάδρομες κινήσεις   των πλανητών έχουν να κάνουν με την τροχιά τους και την θέση τους στην εκλειπτική.

Ο Ερμής γίνεται φαινομενικά ανάδρομος 4 φορές τον χρόνο. 

Μία από αυτές θα είναι στις 15 Οκτώβρη του 2020.

 
 Φωτογραφία από Comfreak από το Pixabay 


Ας δούμε όμως τις ημ.νιες κατά τις οποίες ο Ερμής θα παρουσιάσει φαινομενικά διαφορετική πορεία και συμπεριφορά από την συνηθισμένη.

Στις 23.09.20 θα βρεθεί στη μοίρα της Σκιάς του (σε αυτή τη μοίρα θα γίνει η ορθόδρομη κίνηση)

Στις 13.10.20 θα μπει σε Στάση (θα φαίνεται σαν να έχει σταματήσει)

Στις 15.10.20 θα μπει σε Ανάδρομη πορεία (θα φαίνεται σαν να πηγαίνει προς τα πίσω)

Στις 03.11.20 θα μπει ξανά σε Στάση

Στις 05.11.20 Θα μπει ξανά στην κανονική του πορεία

Στις 20.11.20 θα βγει από την Σκιά του ( θα περάσει από την μοίρα είχε γίνει η ανάδρομη κίνηση ).

 

Τι συμβαίνει όμως όταν ο Ερμής αναδρομεί ?

Ο Ερμής είναι Σύμβολο της Λογικής επεξεργασίας, των Αγοραπωλησιών, του γραπτού και προφορικού Λόγου, της Επικοινωνίας και των Μεταφορών

Την εποχή της ιδιαίτερης κίνησης που παρουσιάζει, μας κινητοποιεί να επανεξετάσουμε ότι μας συμβαίνει, βάζοντας λογική αλλά και εξερευνόντας για την εύρεση έξυπνων λύσεων.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι αφορά αγορές σε μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς. 

Επίσης καλό είναι να μην προχωράμε σε άμεση αγορά πραγμάτων που χρειάζεται να βάλουμε την υπογραφή μας, εαν πρώτα δεν έχουμε σαφή στοιχεία.

Οι πωλήσεις που έχουν να κάνουν με νέα προϊόντα συνήθως παρουσιάζουν μείωση, ενώ αύξηση παρουσιάζουν όλες οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν σκοπό την επισκευή.

Είναι μια πολύ καλή εποχή επανεξέτασης αλλά και έρευνας αγοράς και γενικότερου ψαξίματος εσωτερικού και εξωτερικού, ώστε όταν φτάσει ξανά ο Ερμής στη κανονική του πορεία να μας βρει έτοιμους για δράση.

Ένα ακόμα θέμα που είναι καλό να προσέχουμε είναι η πρόσληψη υπαλλήλων με ανάδρομη κίνηση Ερμή. Παρόλα αυτά μπορεί να γίνει πολύ καλή για να ξαναγυρίσει ένας υπάλληλος στην παλιά του εργασία.

Ο Ερμής μπορεί να μην έχει να κάνει με τους έρωτες, αλλά μέσα σε μια σχέση αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Έτσι ανάλογα με τον χάρτη του καθενός μπορεί να δείχνει προβλήματα επικοινωνίας ή και επιστροφή κάποιου φίλου ή συντρόφου από το παρελθόν.

Ας δούμε όμως πως θα επηρεάσει η φαινομενική κίνηση του Ερμή αυτής της περιόδου τα Ζώδια του Ήλιου και του Ωροσκόπου.

Κριός :

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αυτή την περίοδο σας επισημαίνει την ανάγκη που υπάρχει για επανεξέταση τρόπου προσέγγισης και επικοινωνίας με τον σύντροφο.. Προληπτικά εξετάστε τα προσωπικά σας μέσα μεταφοράς.

 

Ταύρος :

Επανεξετάστε το οικονομικό πλάνο που έχετε θέσει μαζί με κάποιον άλλον. Αποφύγετε να δανείσετε ή να δανειστείτε. Χρηματοδοτείστε εσείς οι ίδιοι τις καθημερινές ανάγκες και δείτε σε ποιόν έχετε αφήσει να διαχειρίζεται τη ζωή σας.

 

Δίδυμοι :

Φρεσκάρετε με τη μνήμη σας ιδέες οι οποίες σας είχαν ευεργετήσει στο παρελθόν. Μην αναβάλλετε τις εργασίες σας, αλλά μείνετε συντονισμένοι στην επανεξέταση του τρόπου που θα τις δρομολογήσετε και θα τις ολοκληρώσετε.


Καρκίνος :

Τα παιδιά, το σπίτι αλλά και ο ίδιος σας ο εαυτός αναζητούν κατανόηση των συναισθημάτων. Είναι ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους, έχοντας πάντα στο μυαλό σας πως είναι ευκαιρία να κατανοήσετε γιατί απομακρυνθήκατε.


Λέοντας :

Θα πρέπει αυτή την περίοδο να ενθυμηθείτε τους λόγους που ξεκινήσατε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μια φιλία ή μια σχέση. Όπως επίσης θα πρέπει να θυμηθείτε γιατί σταματήσατε ένα σχέδιο, μια φιλία ή μια σχέση και να βάλετε νέες παραμέτρους μέσα σας.

 

Παρθένος :

Δεν έχετε κανέναν λόγο να ρισκάρετε οτιδήποτε. Επανεξετάστε τα οικονομικά σας πλάνα και μείνετε λίγο στο παρασκήνιο. Είναι πολύ πιθανό να σας χρηματοδοτήσουν τα σχέδια σας οι γονείς σας. Βρείτε λύσεις για να καλύψετε τυχόν χρέη.

 

Ζυγός :

Η συγκεκριμένη περίοδος μπορεί είτε να σας δημιουργήσει επιπλέον άγχος, λόγω καθυστέρησης σχεδίων είτε όμως να προάγει σχέδια που κάνατε αλλά δεν είχαν μέχρι τώρα καρποφορήσει. Επανεξετάστε τους τρόπους που αντιδράτε.

 

Σκορπιός :

Τα δικά σας σχέδια ενώ δεν είναι άσκημα, η περίοδος αυτή επισημαίνει πως δεν έχετε εξετάσει τι σας προσφέρουν πραγματικά. Αν ο απώτερος σκοπός είναι εγωιστικός, ξανασχεδιάστε γιατί αλλιώς ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας.

 

Τοξότης :

Μην κρατιέστε από υποσχέσεις που τυχόν ακούτε. Αυτή την περίοδο θα δείτε πως οι υποσχέσεις είναι σαν τα αυγά, σπάνε εύκολα. Αν θέλετε να αναδείξετε τον εαυτό σας ψάξτε μέσα σας να βρείτε τα πλεονεκτήματά σας και αυτά να χρησιμοποιήσετε.

 

Αιγόκερως :

Προσπαθήστε αυτή την περίοδο να βρείτε τρόπους που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν, ένα πτυχίο ή μια τεχνική γνώση ή ακόμα και κάποιο ταλέντο ώστε να επιτύχετε είτε κάποια προαγωγή ή κάποια καλή θέση.

 

Υδροχόος :

Αναβολές επαγγελματικών ή εκπαιδευτικών σχεδίων μπορεί να σας δημιουργήσουν νοητικό άγχος. Να θυμάστε πως τώρα είναι περίοδος αναζήτησης λύσεων και όχι πράξεων. Ότι ακυρωθεί καλώς καμωμένο θα είναι τελικά για εσάς.

 

Ιχθείς :

Η δική σας κατάσταση έχει να κάνει περισσότερο με αναζωπύρωση των αναμνήσεων, τόσο της παιδικής ηλικίας όσο και των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά σας στις όμορφες ή δύσκολες στιγμές. Είναι πολύ καλή εποχή για ψυχοθεραπεία διότι το υλικό είναι άριστο.

 

Από την Ελίνα Βατικιώτη 

Υπεύθυνη Σπουδών και Ύλης του Αστρολογικού Σχολείου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου