Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Άστρο Ομορφιά 18-19 Ιανουαρίου 2020











 Ήλιος στον Αιγόκερω
Φθίνουσα  Σελήνη στον Σκορπιό  
(από  17.01.2020 8:21 μ.μ  έως 20.01.2020 00:40 π.μ )

Καλή ημέρα για καθαρισμό  πολύτιμων λίθων , όπως ο Οψιδιανός.
Ο Οψιδιανός θεωρείται ιερή ημιπολύτιμη πέτρα από την αρχαιότητα, ενώ σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, αποτελούσε σύμβολο εξουσίας.


Αστρολογικά γεγονότα :   
18.01.2020 :
Σελήνη Αντίθεση με Ουρανό και Τρίγωνο με Αφροδίτη και λίγο μετά το μεσημέρι εξάγωνο με Δία.
Ερμής Τετράγωνο με Ουρανό.
19.01.2020 :
Σελήνη Τρίγωνο με Ποσειδώνα και εξάγωνο με Κρόνο - Πλούτωνα και Ήλιο.



Χαρακτηριστικά Ημερών:
Οι αντοχές μας αναμετρώνται με την ανασφάλεια μας, δίνοντας μια μάχη η οποία 
δεν θα αποδώσει ούτε νίκη ούτε δικαιοσύνη.
Οφείλουμε να πετάξουμε από πάνω μας δεσμεύσεις όχι για να γίνουμε άναρχοι 
και επαναστάτες χωρίς αιτία, αλλά αντιθέτως για να γίνουμε λειτουργικοί και αποδοτικοί.
Οι δεσμεύσεις που καλούμαστε να αποχωριστούμε έχουν να κάνουν με εθισμούς
 και νοοτροπίες που δεν μας οδηγούν σε απτή επιτυχία.


Άστρο Ομορφιά :
Ημέρες για βαθύ καθαρισμό του σώματος, του μυαλού και της ψυχής.
Ίσως από τις καλύτερες ημέρες που θα μπορούσαμε να βρούμε για να κόψουμε μια κακιά συνήθεια, 
η οποία μας βαλτώνει και δημιουργεί κενά στην καθημερινή μας λειτουργία.
Μπορούμε να κόψουμε συνήθειες όπως του τσιγάρου, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 
του ανεξέλεγκτου φαγητού.




Ενεργειακή Εξισορρόπηση :

Φωτεινή Σαπουντζάκη ( Αστρολόγος  -Usui Reiki Master )

Ήλιος στον Αιγόκερω – Σελήνη στον Σκορπιό.
 Αυτό το διάστημα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε τον αυτό – έλεγχο 
και την αυτογνωσία μας, προκειμένου να δούμε πως διαχειριζόμαστε την δύναμή μας,
 αν και πόσο θολώνει η ηθική μας, πως φερόμαστε - χειραγωγούμε 
τους γύρω μας και κυρίως τους αντιπάλους μας, 
προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας, να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας
 και να κερδίσουμε την πολυπόθητη αναγνώριση. 
Ας έχουμε κατά νου πως ο σκοπός Δεν αγιάζει τα μέσα. 
Επίσης χρειάζεται να ξεχωρίζουμε την επιμονή και την αποφασιστικότητα 
από την ξεροκεφαλιά ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες 
διορθωτικές κινήσεις, όταν χρειάζεται.



Ολιστικές Θεραπείες - Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική :

Σταύρος Γλυκός - Σοφία Δεληγιάννη ( βελονιστές και ολιστικοί θεραπευτές).

Συστήνουν  Ηχομασάζ.
Το ηχομασάζ είναι μια ήπια μέθοδος βαθιάς χαλάρωσης και εξισορρόπησης με ήχους και 
δονήσεις από γκονγκ και κύμβαλα.




  
Άστρο Μαγειρέματα:
Ο Στάθης Αβούρης Σεφ στο εστιατόριο Zanzibar 
προτείνει :
Πατζαρόσουπα με καρύδια, ξινόμηλα και αρωματικό γιαούρτι

Υλικά
Για τη σούπα
80ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 παντζάρια σε μικρά κομμάτια
2 πατάτες μέτριες, σε μικρά κομμάτια
20γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
600-800ml ζωμό λαχανικών
200ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Καραμελωμένα καρύδια χοντροκομμένα
½ ξινόμηλο σε κύβους καραμελωμένο




Διαδικασία
Για το καραμέλωμα των καρυδιών και του ξινόμηλου η διαδικασία είναι η ίδια: 
Σε τηγάνι που καίει, ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
και 1 κουταλιά της σούπας νερό. 
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα καρύδια και/ή τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε
 μέχρι να ενοποιηθούν με την καραμέλα. 
Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς με πιπέρι κόκκινο καυτερό.

Για τη σούπα: 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, 
μέχρι να μαραθεί. 
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει τα αρώματά του. 
Τέλος προσθέτουμε τα παντζάρια, τις πατάτες, το τζίντζερ και τα αφήνουμε 
να σοταριστούν και αυτά ελαφρώς. 
Σβήνουμε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και τα 3/4 του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε 
και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, 
μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. 
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. 
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγο ακόμα ζωμού ρυθμίζουμε στην επιθυμητή ρευστότητα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. 
Βάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνουμε να πάρει μια βράση 
και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για το γιαούρτι: 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Κρατάμε το αρωματικό γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. 
Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, 
πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα μήλα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

Καλή σας όρεξη !




* Οι συμβουλές που δίνονται δεν αποτελούν θεραπεία σε προβλήματα υγείας.

* Ρωτήστε τον γιατρό σας για οτιδήποτε σας απασχολεί και μην παραμελείτε την υγεία σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου