Από την Ελίνα Βατικιώτη
Ήλιος
στον Υδροχόο
Αύξουσα Σελήνη στον Ταύρο
(από 01.02.2020 στις 2:27 έως
03.02.2020 στη 01:28 το μεσημέρι)
Καλή ημέρα για φόρτιση λίθων , όπως το Κοράλλι.
Τα κοράλλια , ακόμα και σήμερα θεωρούνται από πολλούς ανθρώπους πετρώματα.
Πήρε πολλούς αιώνες και αμέτρητες έρευνες για να καταλήξουν οι επιστήμονες και να τα κατατάξουν στα φυτά και αργότερα στα ζώα.
Ο Θεόφραστος ήταν από τους πρώτους που ισχυρίστηκε πως τα κοράλλια δεν είναι πετρώματα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό.
Έχουν βρεθεί κομμάτια από κοράλλια σε τάφους που χρονολογούνται κοντά στα
Αστρολογικά γεγονότα :
01.02.2020
Σελήνη σύνοδο με Ουρανό.
02.02.2020
Αφροδίτη εξάγωνο με Δία
03.02.2020
(έως το μεσημέρι)
Σελήνη τρίγωνο με Κρόνο και Πλούτωνα.
Χαρακτηριστικά Ημερών:
Η
συναισθηματική ασφάλεια κλονίζεται από απρόοπτα γεγονότα το Σάββατο
και η
αίσθηση του αβέβαιου, μας δημιουργεί φόβο, ο ποίος δεν είναι καλός σύμβουλος.
Η ψυχραιμία για άλλη μια φορά θα κερδίσει το
παιχνίδι,
ενώ η υπομονή δεν θα πρέπει να εξαντληθεί για κανέναν λόγο.
Το Σαββατοκύριακο , δώστε στον εαυτό σας την
ευκαιρία να ξεφύγει από τη ρουτίνα,
ενώ από τη Δευτέρα το πρωί μπορείτε ν
αρχίσετε να βάζετε
ξανά τις προτεραιότητές σας σε λειτουργία.
Άστρο Ομορφιά :
Κατάλληλες ημέρες να εμπλουτίσουμε τη διατροφή
μας με γεύματα πλούσια σε χαλκό, όπως :
τα στρείδια, τα καβούρια, οι γαρίδες,
οι ελιές, η μαγιά της μπύρας, το ψωμί ολικής άλεσης.
Οι ημέρες είναι ιδανικές για να ξεκινήσουμε
είτε γυμναστική με σκοπό αύξησης της οστική ή της μυϊκής πυκνότητας, είτε
κάποιας ενδυναμωτικής διατροφής.
Ενεργειακή Εξισορρόπηση :
Φωτεινή Σαπουντζάκη ( Αστρολόγος -Usui Reiki Master )
Ήλιος στον Υδροχόο,
Σελήνη στον Ταύρο
Αξιολογούμε κάθε θεωρία ή σχέδιο αν μπορεί να έχει πρακτική
εφαρμογή
και τι κέρδος θα αποκομίσουμε από το όλο εγχείρημα κυριολεκτικά και
μεταφορικά
Αν αξίζει, τότε επιστρατεύουμε τις ικανότητές μας, την υπομονή και
την επιμονή μας
προκειμένου να τα υλοποιήσουμε.
Στο ενεργειακό κέντρο του
λαιμού,
ο λόγος υλοποιείται με την ανάλογη ανάληψη ευθύνης από εμάς.
Άστρο Μαγειρέματα:
Στάθης Αβούρης Σεφ στο εστιατόριο Zanzibar
Προτείνει :Τάρτα Ελληνική – αλμυρή
( σε ταρτιέρα 30 εκ., 8 μερίδες)
Υλικά ζύμης :
1 αυγό
140γρ βούτυρο αγελάδας παγωμένο σε κύβους
80γρ μαργαρίνη παγωμένη σε κύβους
380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Υλικά γέμισης
100γρ ντομάτες
80γρ πιπεριές πράσινες
150γρ κρεμμύδια ξερά
150γρ τυρί φέτα
150γρ τυρί Γκούντα
2 αυγά
150ml γάλα μακράς διάρκειας ή φρέσκο
40ml κρασί λευκό
20ml ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μπασινα να αναμιχτούν καλά. Τα βάζουμε σε μίξερ με κάδο και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε με τον αναδευτήρα για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό και 2 κ/σ νερό παγωμένο και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε σε ταρτιέρα, αφού ανοίξουμε το φύλλο πάχος 1cm περίπου. Ψήνουμε στους 180 (προθ. Φούρνο) στον αέρα για 20 λεπτά έχοντας κάνει τρύπες με πιρούνι ανά διαστήματα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και έχοντας βάλει λαδόχαρτο (κομμένο στρογγυλό στο μέγεθος της τάρτας) στη βάση της, με βάρη για να μη φουσκώσει από το αυγό.
Αφαιρούμε το βάρος και το λαδόχαρτο από το κέντρο και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά περίπου για να πάρει χρώμα η βάση της τάρτας.
Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε καρέ τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε στη φωτιά.
Σοτάρουμε μαζί κρεμμύδια και πιπεριές και σβήνουμε με ένα σφηνάκι κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό πριν κλείσουμε τη φωτιά.
Τρίβουμε την φέτα, την ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Σε μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα να αναμιχθούν καλά.
Αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι στην ψημένη τάρτα και το απλώνουμε να πάει παντού.
Αδειάζουμε το υλικό της μπασίνας πάνω στα υλικά που βάλαμε στην τάρτα και φροντίζουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε και το Γκούντα παντού στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.
* Οι συμβουλές που δίνονται δεν αποτελούν θεραπεία σε προβλήματα υγείας.
* Ρωτήστε τον γιατρό σας για οτιδήποτε σας απασχολεί και μην παραμελείτε την υγεία σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου