Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Το ερωτικό Τραγούδι των ΖωδίωνΑπό την Κατερίνα Σουτλόγλου

Το ξέρετε πως η λέξη "Ζώδιο" σημαίνει "Οδός ζωής" ?
Ποιος έζησε χωρίς τον έρωτα?
Ποιος ένιωσε απόλυτη χαρά ή θλίψη, χωρίς την παρουσία του ?

Στην Ελλάδα, επιμένουμε να τραγουδάμε τον έρωτα σαν "την οδό της ζωής". Παντού και πάντα. 
Ο καθένας με τον τρόπο του και με την ιδιαίτερη φύση του, ταξιδεύουμε γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μέσα από το ερωτικό παιγνίδι. 
Το συναίσθημα και η λογική ζευγαρώνουν πάνω στο σώμα, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε μονιάζουν, ανοίγοντας δρόμο, δίνοντας νόημα στη ζωή.

Εμποτισμένοι με την ιδιαίτερη δόνηση των ζωδιακών περιοχών,  δοκιμάζουμε διάφορες γεύσεις από το  αθάνατο νερό της ζωής. Ας κάνουμε μαζί ένα μικρό ταξίδι σε ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές του ερωτικού παιγνιδιού, σταθμεύοντας για λίγο σε κάθε ζώδιο.

Ο Κριός βιώνει τον έρωτα σαν μάχη, μετατρέπεται σε ήρωα που θα υπερβεί τα ανθρώπινα μέτρα και θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Κατακτητής και νικητής, βρίσκεται εκεί όπου πάντα θα υπάρχει ένας ανταγωνιστής, έτσι ώστε να χρειαστεί να δώσει παλέψει μάχη και να κερδίσει, στα μάτια του αγαπημένου προσώπου. Χιούμορ, θάρρος και πρόκληση συνδυάζονται εκρηκτικά, αλλά και επικίνδυνα, μιας και είναι ικανός να καταστρέψει με μια κίνηση ότι κουράστηκε να πετύχει. Κατακτήστε τον, αφήνοντάς τον να σας κυνηγά, σε δρόμο στρωμένο με δυσκολίες.    


Ο Ταύρος συγκλονίζεται από αισθήσεις, μουσικές, χρώματα, γεύσεις, αναζητώντας μία μνήμη αιώνια, μια διαρκή ανάκληση, που κρατά ζωντανή την ερωτική επιθυμία, μέσα σε ακραία συναισθήματα. Δεν είναι μόνο οπαδός του "ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι", αλλά ενδιαφέρεται επιπροσθέτως και για το "περιτύλιγμα", προσθέτοντας στο τραπέζι μια όμορφη ατμόσφαιρα, με την κατάλληλη διακόσμηση.


Οι Δίδυμοι, αιώνια διχασμένοι οι ίδιοι, αναζητούν στον έρωτα, την συγκολλητική ουσία, που θα τους ολοκληρώσει παντοτινά  Αιώνια παιδιά, παίζουν συνεχώς το "παιγνίδι με τις λέξεις και με τα νοήματα", αξιοποιώντας με ευφυία την επικοινωνία και την πράξη. Αρκετές φορές παρασύρονται από την ταχύτητα του νου τους, φτάνοντας σε περιοχές ασυνεννοησίας με τον άλλο, και χάνοντας την κατάλληλη στιγμή της ερωτικής συνάντησης. Προτιμήστε να τους αφήνετε να μιλούν εκείνοι, κι εσείς φροντίστε για . . . τα υπόλοιπα.


Ο Καρκίνος, τρυφερός και οικείος, ζει τα καθημερινά και τα απλά, κι ο έρωτας πλάθεται πάνω τους, ζυμώνεται μαζί τους  κάθε στιγμή. Η γλώσσα του σώματος είναι κυρίαρχη στο ερωτικό παιγνίδι. Βλέμματα, αγγίγματα, σιωπές, σιγανά επιφωνήματα δημιουργούν όλη εκείνη την κατάλληλη ατμόσφαιρα που προηγείται του ζευγαρώματος. Η ερωτική ζωή τους αμφισβητεί αυτό που λέγεται ότι "ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα". Γι αυτούς, ο έρωτας είναι διαρκής καθημερινός, οικείος και απλός. 


Ο Λέων συνεχώς ερωτοτροπεί, γνήσιος εκφραστής του ερωτικού παιγνιδιού και του φλερτ, όμως βιώνει στιγμές απίστευτης ομορφιάς, όταν ερωτεύεται, εξυψώνοντας το αγαπημένο πρόσωπο στις περιοχές του θεϊκού κάλλους. Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και συνάμα και  αδιαφορίας, συναντιόνται συχνά σ' αυτά τα άτομα, που τους αρέσει να τους θαυμάζουν και να τους ακολουθούν. Αν μπορείτε να ανεχτείτε την υπερηφάνεια και, μερικές φορές την αλαζονεία τους, θα ζήσετε μαζί τους υπέροχες ερωτικές στιγμές, που αγγίζουν τα όρια της ποίησης.

Η Παρθένος συναισθηματικά εσωστρεφής, με δυσκολία ερωτικής έκφρασης, επιφυλακτική και ντροπαλή, βαδίζει αυτή την ατραπό με σημειολογικές νύξεις, βιώνοντας απόγνωση και απελπισία, κάτω από τον φόβο της εγκατάλειψης. Εκφραστής της διαρκούς προσπάθειας, με συνεχείς βελτιώσεις, και χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη παρατηρητικότητα που την διακρίνει, θα πετύχει να σας γίνει απαραίτητη με τις υποδείξεις της, μιας και γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεστε κάθε φορά.


Ο Ζυγός, όταν ζευγαρώσει, απευθύνει όλα τα ερωτικά όπλα και ικανότητές του, ώστε να κρατά τον σύντροφό του σε διαρκή ερωτική διάθεση, στοχεύοντας και κατορθώνοντας, σχεδόν πάντα, να είναι αυτός το επιθυμητό και αγαπημένο πρόσωπο για πάντα. Η ωραιοπάθεια και ο ναρκισσισμός, που τον χαρακτηρίζουν, παρ' ότι ελαττώματα, μετατρέπονται σε άριστα όπλα, στο ερωτικό παιγνίδι, μιας και πετυχαίνουν να διατηρούν την ερωτική φαντασίωση ενεργή και δραστήρια.


Ο Σκορπιός, μετατρέπει το ερωτικό παιγνίδι, σε ταξίδι στα άδυτα της ψυχής, βαθιά ανικανοποίητος, παρά της επιφανειακές επιτυχίες, ζώντας πλέρια τον έρωτα των αισθήσεων και αναζητώντας, πολλές φορές μάταια, τον έρωτα της ψυχής. Δημιουργεί απίθανα και όλο και πιο σύνθετα σενάρια, που έχουν σκοπό να δοκιμάζουν την αντοχή στον πόνο, μιας και τρέφεται από αυτόν. Η παρουσία και η απουσία του, ο λόγος και η πράξη του, είναι ενταγμένα στο παιγνίδι των αντιδράσεων, και κοντά του ανακαλύπτετε τα όρια σας.


Ο Τοξότης, άμεσος, επιπόλαιος και χωρίς ενδοιασμούς, ζει το κάθε τι στο παρόν, παίζοντας διαρκώς, αναγνωρίζοντας στον έρωτα το δάσκαλο της ζωής, και τη ζωή σαν ένα ατέλειωτο ταξίδι εικόνων και παραστάσεων, αισθήσεων και συναισθημάτων, αυτοσχεδιασμού και γεγονότων. Αφήστε τον να σας ταξιδέψει, είναι σίγουρο πως θα περάσετε υπέροχα και ανεπανάληπτα. Η ερωτική φιλία είναι από τα αγαπημένα παιγνίδια του.


Ο Αιγόκερως, σκληρός εξωτερικά και τρυφερός από μέσα, βιώνει μοναχικά, μιας και είναι ευάλωτος στην απόρριψη. Δύσκολα εμπλέκεται στο ερωτικό παιγνίδι, κι όταν αυτό συμβεί, τότε μένει εκεί πάντα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αψηφώντας κάθε συνέπεια. Παρ' ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του τις ερωτικές διαχυτικότητες σε δημόσιο χώρο, εμφανίζεται εντελώς διαφορετικά σε συνθήκες απομόνωσης και ασφαλούς ιδιωτικού χώρου. Όλη η προσπάθεια στο ερωτικό παιγνίδι εξαντλείται στον να καταφέρει να βρεθεί μόνος με το άτομο που επιθυμεί. Όταν είστε έτοιμοι, δώστε του την ικανοποίηση ότι το πέτυχε. 


Ο Υδροχόος, αδέσμευτος και αμφισβητίας των αισθήσεων, ζητά και δίνει αποδείξεις της αγάπης του, μέσα από διαρκείς ανατροπές, ακολουθώντας τον έρωτα της επανάστασης και του διαφορετικού. Ερωτεύεται σε εποχές μεγάλων αλλαγών της ζωής του, και χρησιμοποιεί την δύναμη του έρωτα για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές. Κατά τα άλλα είναι ερωτικά αδιάφορος, μετατρέποντας το παιγνίδι σε διανοητική άσκηση, έχοντας μεγάλη προτίμηση στις νοητικές ανατροπές.Οι Ιχθύες, ο ρομαντικός ταξιδευτής του ζωδιακού, ο ιππότης του ιδανικού έρωτα, και επομένως του απραγματοποίητου, που, όμως, βρίσκει μέσα του μύριες ικανοποιήσεις, όλες χίμαιρες ανέφικτες και υπερβατικές, κλείνει τον κύκλο με την τρυφερότητα και τη συμπάθεια που διακρίνουν της ερωτικές του εκδηλώσεις. Η ασάφεια στο ερωτικό ζητούμενο, τα υπονοούμενα, μετατρέπουν το άτομο σε αόρατο ερωτικά, και το εξωθούν, από τη μια να εξιδανικεύει κι απ’ την άλλη να απομυθοποιεί, ανάγοντας τον έρωτα σε κατάσταση όπου ο άνθρωπος ενώνεται με το σύμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου