Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Διόρθωση Ωροσκοπίου του Χίτλερ


      Διόρθωση του Ωροσκοπίου του Χίτλερ

                       (με εργαλείο την Καρμική αστρολογία)


Από την Ελίνα Βατικιώτη



Ποιος ήταν ο Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ αποτελεί αναμφίβολα μια πολυσυζητημένη προσωπικότητα, που στιγμάτισε την Ιστορία. Ήταν Αυστριακής καταγωγής, ιδρυτής του Γ’ Ράιχ και δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας.

Είχε μεγάλη αγάπη στη μητέρα του, αλλά αντιδρούσε στις απαιτήσεις του πατέρα του, ο οποίος ήθελε να τον κάνει δημόσιο υπάλληλο.

Στα πρώτα μαθητικά του χρόνια έδειξε καλές επιδόσεις, οι οποίες όμως δεν συνεχίστηκαν στις ανώτερες σπουδές. 

Θεωρήθηκε πεισματάρης και τεμπέλης εφόσον δεν μπορούσε να ολοκληρώσει εργασίες οι οποίες απαιτούσαν υπομονή και επιμονή.  

Μέχρι την ηλικία των 30 ετών δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν επαγγελματικούς στόχους. 

Μετά την ηλικία των 40 άρχισε να αναδεικνύεται στο πολιτικό σκηνικό. Μέχρι τότε όλοι τον θεωρούσαν ανίκανο. Μετά την απόρριψη της Αυστριακής υπηκοότητας του, αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα. 

Μετά τα 44 του χρόνια αναλαμβάνει ηγετική δράση και περνάει στην άλλη όχθη, από εκείνη της αδράνειας και της αφάνειας.

Το επίσημο Ωροσκόπιο του

Έχουν ειπωθεί αρκετά για το ωροσκόπιο του Χίτλερ. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι πως μοιάζει περισσότερο με το ωροσκόπιο ενός καλλιτέχνη παρά ενός δικτάτορα. 

Εμείς θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε με εργαλείο μας την Καρμική Αστρολογία.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το ωροσκόπιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.



Ωροσκόπος: Ζυγός

Ήλιος: στον Ταύρο στον 7ο Οίκο.

Σελήνη, Δίας: στον Αιγόκερο στον 3ο Οίκο.

Βόρειος Δεσμός: στον Καρκίνο.

Αφροδίτη, Άρης: στον Ταύρο στον 8ο Οίκο.

Ερμής: στον Κριό στην ακμή του 7ου Οίκου.

Κρόνος: στον Λέοντα στον 10ο Οίκο.

Ποσειδώνας, Πλούτωνας: στους Διδύμους στον 8ο Οίκο.

 

Καρκίνος - Αιγόκερος

Τα βασικά του στοιχεία τα συνθέτουν ο Ήλιος στον Ταύρο και η Σελήνη σε Καρμικό Σχηματισμό στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου. 

Φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο ο οποίος κατέχει την ικανότητα να παράγει αξίες ή χρήματα. 

Είχε την ικανότητα να ανακαλύπτει τρόπους κερδοφορίας με μεγάλη ευκολία.

Ο Καρμικός Σχηματισμός της Σελήνης μας υποψιάζει έτσι κι αλλιώς για τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, καθώς και για την έντονη ανάγκη αποδέσμευσης από τις παραδόσεις, την οικογένεια και την πατρίδα.

Εδώ να θυμίσουμε πως ο Χίτλερ είχε κακές σχέσεις με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας αποτυχημένος Δημόσιος υπάλληλος, που πίεζε τον γιο του να ακολουθήσει την ίδια αποτυχημένη επαγγελματική πορεία - και εκείνος αρνιόταν πέφτοντας σε πλήρη αδράνεια.

Επιπλέον το 1925 υπέβαλε αίτηση αποποίησης της Αυστριακής υπηκοότητας (η οποία και εγκρίθηκε), ενώ τα επόμενα χρόνια έζησε και έδρασε ως «ανιθαγενής», χωρίς να έχει καμία απολύτως υπηκοότητα.

Μέσα στον Καρμικό σχηματισμό της Σελήνης βρίσκεται και ο Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερο, ο οποίος λέει πως αναζητούσε την αναγνώριση και τον θαυμασμό. Όφειλε όμως να προσφέρει πνευματική τροφή στον εαυτό του και τους άλλους και να βρίσκει απλούς τρόπους να εκφράζει τα συναισθήματα του.

Η συμμετοχή του Δία

Τέλος η συμμετοχή του Δία δείχνει πως θα έχει όλη την παροχή ενέργειας που χρειάζεται για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το παρελθόν, φτιάχνοντας μια διαφορετική ζωή από την οικογένεια και ότι τον κρατάει πίσω.

Ο συγκεκριμένος Καρμικός σχηματισμός ξεδιπλώνεται στους Τρίτο και Ένατο Οίκο, που σημαίνει πως οι συγκρούσεις έχουν φιλοσοφικό, θρησκευτικό ή επικοινωνιακό υπόβαθρο και το χάσμα στην ουσία είναι περισσότερο νοητικό, με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Από ζωδιακή θέση ο Καρμικός σχηματισμός περιγράφει με σαφήνεια την εσωτερική του παρόρμηση.

Από πλευρά Οικοθεσίας όμως, φαίνεται να μη βγάζουμε κάποιο ιδιαίτερο συμπέρασμα.

Κριός - Ζυγός

Προχωράμε στον Καρμικό σχηματισμό του Κριού – Ζυγού, ο οποίος ξεδιπλώνεται τόσο σε Πρώτο - Έβδομο, όσο και σε Έκτο - Δωδέκατο.

Εδώ παρατηρούμε πως θα έχουμε ένα άτομο το οποίο προσπαθεί να περιορίσει τον εαυτό του και την αυτό-έκφραση του για να είναι κοινωνικά αποδεκτό. Η συμμετοχή του Ουρανού από την πλευρά του Ζυγού και του Δωδεκάτου Οίκου,  σημαίνει πως θα αναγκαστεί πολλές φορές να αναζητήσει σχέσεις και συνεργασίες, αλλά και να αφυπνιστεί προς μια δοτική κατεύθυνση με κύριο χαρακτηριστικό την επιθυμία απελευθέρωσης του.

Η ενέργεια του Ουρανού από τη μια μπορεί να τον κάνει να χαρίσει την ψυχή του στους άλλους και από την άλλη να θέλει να φύγει μακριά τους.

Αν και πολλά στοιχεία μας εμφανίζουν μέρη της προσωπικότητάς του και καταστάσεων της ζωής του, παρόλα αυτά δεν βλέπουμε να ξεδιπλώνεται το όλο σενάριο με ροή.

 

Πρώτο Σενάριο.

Ξεκινώ τις υποθέσεις εργασίας βάζοντας τον Ωροσκόπο του στον Σκορπιό (σαν πρώτη σκέψη για έναν δικτάτορα). Το Ωροσκόπιο του παίρνει τότε την παρακάτω μορφή:


Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα να αναδύεται Καρμικός Σχηματισμός Ταύρου - Σκορπιού, στον άξονα Πρώτος - Έβδομος Οίκος. 

Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να  δυσκολεύεται να διαχωρίσει την αίσθηση αυτοεκτίμησης από την αξία του υλικού πλούτου που κατείχε.

Στην συγκεκριμένη ενσάρκωση του θα ένιωθε παγιδευμένος σε έναν φαύλο κύκλο, πιστεύοντας πως θα εισπράξει απαξιωτικά συναισθήματα αν δεν κατέχει πλούτο, δύναμη, εξουσία. Αυτό το ωροσκόπιο φαίνεται να μας οδηγεί σε κάποια καλύτερα συμπεράσματα.

Συνεχίζουμε όμως …

Αν και γενικά θα έπρεπε να είναι  φιλικό άτομο, ταυτόχρονα θα ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικό και επιλεκτικό με τους ανθρώπους που συναναστρεφόταν και προτιμούσε περισσότερο όσους του μοιάζουν.

Θα ήταν  από φύση του κλειστό άτομο και δεν  θα του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η εσωστρέφεια θα ήταν το πρόβλημα του συγκεκριμένου Καρμικού  Σχηματισμού.  Αν σκεφτούμε το πως κατόρθωσε τελικά να κάνει αυτή την υπέρβαση τότε σε προσωπικό επίπεδο πέτυχε κάποια εξέλιξη, σε  βάρος όμως ολόκληρης σχεδόν της ανθρωπότητας. Επομένως, βρίσκεται κάτω από περαιτέρω εξέταση...

Δεύτερο Σενάριο.

Η επόμενη επιλογή είναι να του βάλω έναν υποθετικό Ωροσκόπο Τοξότη, οπότε ο χάρτης του παίρνει την μορφή της παρακάτω εικόνας :





Η παρουσία του Πλούτωνα σε αυτόν τον Καρμικό Σχηματισμό δείχνει πως θα μπορούσε να φτάσει σε απίστευτα υψηλά πνευματικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό του θα ήταν η κατοχή πανάρχαιας γνώσης σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των άλλων ανθρώπων (Έβδομος Οίκος).

Αν δεν κατάφερνε να εξελιχθεί, τότε θα ήταν πολύ πιθανό να βυθιστεί στην κατάχρηση ισχύος και εξουσίας και να βιώσει την προδοσία και τον εκφυλισμό.

Η παρουσία του Ωροσκόπου στην 6:10 μοίρα του Τοξότη, είναι πολύ συγκεκριμένη διότι μας διαμορφώνει το Μεσουράνημα στην 0:17 μοίρα του Ζυγού.

Από την παραπάνω διαμόρφωση προκύπτει Καρμικός Σχηματισμός Κριού-Ζυγού σε Τέταρτο - Δέκατο οίκο καθώς όμως και σε Πέμπτο - Ενδέκατο, εφόσον οι ακμές του Πέμπτου - Ενδεκάτου βρίσκονται επίσης στον άξονα Κριού- Ζυγού.

Αυτός ο Καρμικός σχηματισμός περιλαμβάνει Μεσουράνημα – Ουρανό – Ερμή και ερμηνεύει :

1.     την εκρηκτική σχέση που είχε με τον πατέρα του, ο οποίος  προσπαθούσε να του επιβάλει να ακολουθήσει την δική του πορεία,

2.    την ανάγκη αποποίησης της Αυστριακής υπηκοότητας.

Όσον αφορά την επέκταση του συγκεκριμένου Καρμικού Σχηματισμού στον Πέμπτο – Ενδέκατο (λόγω των ακμών των οίκων σε Κριό – Ζυγό), παρατηρούμε πως υπάρχει αίτημα ανοχής και αποδοχής της διαφορετικότητας,  δίχως επιβολή εαυτού και αλαζονεία, η οποία οδηγεί σε πράξεις αυτοδικαίωσης, τονισμένη «ανωτερότητα» αλλά και δημιουργία Νόμων και Κανόνων που εξυπηρετούν μονοδιάστατες απόψεις.

Τέλος  έχουμε έναν ανοιχτό πλέον Καρμικό σχηματισμό Ταύρου Σκορπιού σε Πέμπτο - Ενδέκατο Οίκο, με τη συμμετοχή της Μεγάλης Συνόδου στον Ταύρο (Ήλιος- Ερμής – Αφροδίτη).

Ο «ανοιχτός Καρμικός Σχηματισμός» σημαίνει πως στην παρούσα ενσάρκωση δημιουργείται σαν «Αιτία» , αφήνοντας «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα ορθής ή στρεβλωμένης χρήσης.

Η τοποθέτηση αυτή θα μπορούσε να τον κάνει δημοφιλή.

Επιπλέον αυτή η Καρμική διασπορά τον προίκισε με  μυστική γοητεία για να καλεί τους άλλους κοντά του. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένδειξη  καλλιτεχνικών ταλέντων. Τέλος αυτή η τοποθέτηση του έδωσε το πλεονέκτημα της αύρας ενός ανθρώπου που  μπορούσε να κάνει τους άλλους να πιστέψουν στο πρόσωπό του.

Για την υγιή και ορθή χρήση του ενεργειακού δυναμικού, θα έπρεπε να έχει αποφεύγει να γίνεται απαιτητικός έναντι των φίλων του, καθώς και να τους μεταχειρίζεται.

Η χειριστική συμπεριφορά θα μπορούσε να καταλήξει στην εγκατάλειψη από την πλευρά τους, έτσι ώστε να  σπάσουν τα δεσμά που τους είχε δημιουργήσει.

Τα καλλιτεχνικά ταλέντα  όπως παρατηρούμε, ακολουθούν και αυτόν τον Καρμικό Σχηματισμό Ταύρου Σκορπιού, με προσωπικούς πλανήτες στον Ταύρο και έμφαση στον Δεσπότη του Ωροσκοπίου του, την Αφροδίτη.

Όντως αν δεν ήταν δικτάτορας, ίσως είχε καταφέρει να γίνει, ένας εκπληκτικός ζωγράφος !

Συμπέρασμα.

Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, σχηματίζω την άποψη πως αυτή η διασπορά στο Ωροσκόπιο του ταιριάζει στην προσωπικότητα και στα βιώματα του Χίτλερ. Καταλήγω δε στο συμπέρασμα πως ο Χίτλερ είχε Ωροσκόπο Τοξότη στην 7η μοίρα.


Σ.Σ. Οι πληροφορίες για τη ζωή του και τη δράση του, αντλήθηκαν από την  wikipedia



Κείμενο : Ελίνα Βατικιώτη : 

Υπεύθυνη Σπουδών στο Διαδικτυακό Αστρολογικό Σχολείο :

E – Astrology School 

Facebook : https://www.facebook.com/EAstrologySchool

Instagram: 

https://www.instagram.com/e_astrology_school_official/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου