Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μετά τα 30 γίνομαι το ζώδιο του ωροσκόπου μου…;


Πολλές φορές προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε κάτι, το απλοποιούμε τόσο ώστε στο πέρασμα του χρόνου, να έχει χάσει τόσο πολύ την αρχική του έννοια,  που φαντάζει είτε να μην έχει καμιά πραγματική υπόσταση, είτε να φαίνεται λάθος.

Στην Αστρολογία αυτό έχει συμβεί πολλές φορές είτε από την προσπάθεια επικοινωνίας δύσκολων εννοιών είτε ακόμα και από την κακοπροαίρετη αντιμετώπιση που έχει υποστεί επανειλημμένα.

Ας προσπαθήσουμε όμως να βάλουμε μια τάξη σε ορισμένα θέματα που είναι και οι συνήθεις ερωτήσεις του κοινού προς τους αστρολόγους.

Σ αυτήν την ενότητα θ ασχοληθούμε με το διάσημο πλέον ερώτημα…


Μετά τα 30 γίνομαι το ζώδιο του ωροσκόπου μου…; Φυσικά και ΟΧΙ.

Όταν λέμε είμαι το «τάδε»  ζώδιο εννοούμε πως ο Ήλιος μας βρίσκεται στην συγκεκριμένη ζωδιακή περιοχή. 

Είναι λάθος εξ αρχής να λέμε ζώδιο τον  Ήλιο αλλά για ευκολία κατανόησης χρησιμοποιήθηκε και παρέμεινε έτσι .  

Όλοι μας έχουμε όλα τα ζώδια στον αστρολογικό μας χάρτη., τα οποία διανέμονται με διαφορετικό τρόπο στον καθέναν από εμάς.  


Ο Ήλιος  κάθε χρόνο σε σχεδόν συγκεκριμένες στιγμές περνάει από το ένα ζώδιο στο άλλο κι έτσι χρησιμοποιήθηκε για να ξέρουμε που βρίσκεται  η «χαρά της ζωής» μας, διότι ο Ήλιος δηλώνει την χαρά να ζούμε…. !!!  αυτή η χαρά μπορεί να παίρνει άλλες διαστάσεις μεγαλώνοντας αλλά πάντα παραμένει στα ίδια βιώματα.  
Π.χ  όταν κάποιος λέει είμαι Δίδυμος εννοεί πως εκεί βρίσκεται ο Ήλιος του. 
Ένας Ήλιος στους Διδύμους πάντα θα νιώθει χαρά όταν μεταφέρει πληροφορίες  ή μετακινείται. 
Στην παιδική του ηλικία μπορεί να γίνει μέσω απλής επικοινωνίας  και στην ενηλικίωση του μέσω διδασκαλίας ( αλλά πάντα σε σχέση με τον υπόλοιπο χάρτη ). 

Ο ωροσκόπος από την άλλη ( η ώρα του σκοπού ), μας δείχνει ποια βιώματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να ικανοποιήσουμε το αίτημα του Ήλιου ( της χαράς της ζωής ).  
Επειδή πάντα ο χάρτης ξεκινάει από τον ωροσκόπο  (1 ος οίκος),  αυτά τα χαρακτηριστικά τα αντιλαμβανόμαστε πριν από όλα τα άλλα και μάλιστα από την στιγμή της γέννησης μας… !!!!

Άρα ποτέ δεν γινόμαστε από Ήλιος ωροσκόπος διότι απλά είμαστε πάντα και τα δύο και όχι μόνο…. !!!

Γιατί όμως στην ερώτηση έχουμε την ηλικία των 30 ετών …;

Διότι μεταξύ 28-31 γίνεται η επιστροφή του Κρόνου στην γενέθλια θέση. Δηλαδή συναντάμε τον Κρόνο ξανά στο ζώδιο που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε… !!!

Είναι η αστρολογική εποχή της ενηλικίωσης μας. 
Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνήθως τα γεγονότα τα βιώνουμε σκληρά όχι γιατί απαραίτητα είναι, αλλά γιατί κανείς μας δεν θέλει να μεγαλώσει …. !!! 
μας αρέσει κι επιθυμούμε ( εκτός λίγων εξαιρέσεων ) να μείνουμε πάντα παιδιά… !!!!

Από την Ελίνα Βατικιώτη1 σχόλιο: