Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πλούτωνας στον Αιγόκερω.


Από την Ελίνα Βατικιώτη


Πλούτωνας στον Αιγόκερω.



Ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω στις 26/12/2008 και θα αποχωρήσει οριστικά στις 19/11/2024.
Θα μείνει συνολικά 16 χρόνια. Δεν είναι και άσκημα εάν αναλογιστούμε πως στην περιοχή του Ταύρου μένει περίπου 40 χρόνια.
Τι μπορούμε όμωςνα περιμένουμε αυτά τα χρόνια με την παραμονή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω?
Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε το αίτημα του Πλανήτη στο συγκεκριμένο ζώδιο, έτσι ώστε να είμαστε εναρμονισμένοι και να έχουμετα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Πλούτωνας σαν πλανήτης (αρχέτυπο), μας δείχνει την ανάγκη για βαθύ μετασχηματισμό και συνειδησιακή εξέλιξη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες.

Η ενέργεια του Πλούτωνα είναι αυτή που μεταλλάσσει τα είδη ζωής του πλανήτη. Όσα ανταποκρίνονται μπορούν και επιβιώνουν στις κλιματολογικές  αλλαγές. Όσα δεν μεταλλάσσονται...εξαφανίζονται!

Η μετάλλαξη όπως γνωρίζουμε δεν είναι επιφανειακή, αλλά γίνεται στο DNA, στον πυρήνατης ύπαρξης.

Το ζώδιο του Αιγόκερω, αφορά σε προσωπικό επίπεδο το «υπερεγώ», δηλαδή την εσωτερική φωνή που μας βάζει πλαίσια, όρια, αρχές και αξίες.
Αυτή η φωνή,επιβάλλεται μέσα σε αυτά τα χρόνια να μεταλλαχθεί στον καθέναν από εμάς, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κατανόηση τόσο ως προς τον εαυτό μας όσο και ωςπρος τους άλλους.

Σε κοινωνικό επίπεδο, συμβολίζει την πολιτική δομή και την εκάστοτε εξουσία.
Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να γίνουν πολιτικές και κοινωνικές μεταμορφώσεις.
Η ενέργεια του Πλούτωνα δεν κάνει τα «στραβά μάτια» σε οτιδήποτε παρηκμασμένο, το οποίο δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του πλανήτη Γη.

Είναι μια ακραία και ανελέητη δύναμη που δίνει μόνο δύο εναλλακτικές, την ζωή ή τον θάνατο.
Στο ζώδιο του Αιγόκερω φαντάζει ακόμα πιο σκληρή, από την στιγμή που αναφέρεται σε στοιχεία εξουσιαστικής δύναμης, τα οποία οφείλουν να μεταλλαχθούν εάν δεν επιθυμούν να εξαφανιστούν.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μάχες μέχρι εσχάτων, μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεών τους.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, οι μάχες αυτές θα γίνουν για  χάρη της ενηλικίωσης μας.
Δεν μαςεπιτρέπεται να αγνοούμε τις εσωτερικές μας παρορμήσεις, επειδή δεν γνωρίζουμεπως θα τις διαχειριστούμε.
Επιβάλλεται αυτογνωσία και πάνω από όλα ανάληψη των ευθυνών μας,στο επίπεδο που ζητείται από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Σε οικονομικό επίπεδο, ήρθε η εποχή που θα πρέπει να  αντικατασταθούν τα έως τώρα γνωστά οικονομικάσυστήματα, με νέα, έτσι ώστε ο πλούτος να μοιραστεί σωστά και δίκαια.
Όλα αυτά συνεπάγονται μια ενήλικη στάση του λαού έναντι της οποιασδήποτε εξουσίας, που οίδιος έχει επιλέξει.
Έχει έρθει λοιπόνη στιγμή να κατανοήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, πως δεν γίνεται πια, να χτυπάμε τον διπλανό μας για να μας ακούσει η εξουσία... δεν γίνεται να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν παιδιά που χτυπιούνται μεταξύ τους για να τους δώσει σημασία η μαμά και ο μπαμπάς.
Όσο σκληρά και να ακούστηκαν όσα σας είπαμέχρι τώρα, δείχνουν την ανάγκη να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας, την περιουσία και την ζωή τους, να αγαπήσουμε εμείς αυτά που έχουμε και έχουμε πραγματική ευθύνη να τα προστατέψουμε.
Όλοι μας,οφείλουμε να κατανοήσουμε πως εμείς έχουμε την δύναμη και την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Ιστορικά, ο Πλούτωνας βρισκόταν στονΑιγόκερω από το 1762 έως το 1778.
Ο Αλή Μπέη(1768-73) διακηρύσσει την ανεξαρτησία της Αιγύπτου από τους Τούρκους.
Η Αικατερίνη της Ρωσίας (1762-96)συμβουλεύεται τους εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων για να μεταρρυθμίσειτο ρωσικό δικαστικό σύστημα (1767).
Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Γαλλίας και Ινδίας αυξάνονται μετά το τέλος του μονοπωλίου της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών το 1769.
Η σύγκρουση μεταξύ των Αγγλικών στρατευμάτων και των Αμερικανών αποίκων προκαλεί τη σφαγή της Βοστόνης (1770).
Μετά την επανάσταση των χωρικών και των κοζάκων, η Αικατερίνη η Β΄  μεταρρυθμίζει τη διοίκηση των ρωσικών επαρχιών.
Το αίτημα των Αμερικανών αποίκων να εκπροσωπούνται στο Αγγλικό Κοινοβούλιο οδηγεί στον πόλεμο της Αμερικανικής ανεξαρτησίας (1775-83).
Οι Αμερικανικές αποικίες διακηρύσσουν την ανεξαρτησία τους το 1776, συμμαχούν με τη Γαλλία το 1778 και με την Ισπανία το 1779.
Οι Άγγλοι,έχοντας οικειοποιηθεί τις νότιες πολιτείες το 1778, ανακόπτονται από ένα γαλλικό ναυτικό μπλόκο.
Ο πόλεμος προκαλεί στη Γαλλία  οικονομική κρίση, παρά τις μεταρρυθμίσεις του Ζακ Νεκέ (1732-1804).

Συνεχίζεται η δράση του Κοσμά του Αιτωλού . Οι Έλληνες αφυπνίζονται πνευματικά και αρχίζουν να οργανώνονται.

Η παλιά ευρωπαϊκή τάξη κλονίζεται βαθιά από τρεις μεγάλες επαναστάσεις στην Αμερική,στη Γαλλία και, με κάπως διαφορετικό τρόπο, στην Αγγλία. 
Ο πόλεμος της Αμερικανικής ανεξαρτησίας προκαλείται από την άρνηση του παλαιού εμπορικού και αποικιακού συστήματος και οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο να καλλιεργήσουν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται ανοίγουν τον δρόμο για την  Γαλλική επανάσταση το 1789 (με τον Πλούτωναστον Υδροχόο).

Στην Αγγλία η Βιομηχανική επανάσταση ξεκινά γύρω στο 1780 και θέτει τις βάσεις για μια ριζική μεταμόρφωση των κοινωνιών της Δύσης και του υπόλοιπου κόσμου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες...
Καταργούνται τα αναχρονιστικά προνόμια του παλαιού καθεστώτος και γεννιέται μια νέα έννοια λαϊκού νόμου που θα διαδοθεί στην Ευρώπη από τις κατακτήσεις του Ναπολέοντα.
Επιταχύνεται η διαδικασία της αστικοποίησης και εμφανίζονται νέες πηγές κέρδους, νέες κοινωνικές τάξεις και νέες δημοκρατικές απαιτήσεις.

Για να δούμε πως θα πρέπει να ανταποκριθούντα 12 ζώδια σε αυτό το αίτημα.

Οι Κριοί, θα βιώσουν τον ανταγωνισμό σε όλο του το μεγαλείο. Θα πρέπει να προσέξουν να μην μπουν σε ένα παιχνίδι δίχως τέλος, διότι ενώ τροφοδοτούνται μέσα από τις ανταγωνιστικές καταστάσεις,τώρα θα πρέπει να καταλάβουν πως για να μπορούν να ανταγωνίζονται πρέπει να έχουν αντίπαλο. Έτσι δεν τους συμφέρεινα εξολοθρεύσουν τους άλλους διότι εάν μείνουν μόνοι, η ζωή δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον. Η λύση είναι ο συμβιβασμός μέσα από ενήλικη αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Οι Ταύροι, θα έχουν την τύχη να έρθουν σε επαφή με θέματα του παρελθόντος, για να δοθεί ένα πραγματικό τέλος σε σχέσεις ή συνεργασίες που δεν τους ικανοποιούσαν μέχρι τώρα.
Το τέλος δεν σημαίνει απαραίτητα την καταστροφή της σχέσης  αλλά συχνά έχει να κάνει με την αναθεώρησή της.
Η λύση είναι να μην φοβηθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα...και τότε θα υπάρξει  η ευκαιρία να αναγνωριστούν οι ικανότητές τους.

Οι Δίδυμοι, οφείλουν να ξεπεράσουν το σύνδρομο του «peter pan» και να χαράξουν την δική τους πορεία.
Αυτά τα χρόνια με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα ξαναθυμηθούν ανάλογα γεγονότα που συνέβησαν την τελευταία δεκαετία και δεν τους ήταν πολύ ευχάριστα. Έχοντας όμως την γνώση του παρελθόντος θα καταλάβουν πως το άγχος δεν τους εξυπηρετεί αλλά χρειάζονται πρακτικές λύσεις που πρέπει οι ίδιοι να δώσουν.

Οι Καρκίνοι, θα ζήσουν μια σιωπηλή και υπαρξιακή επανάσταση,με σκοπό να μεταμορφωθεί η προσωπικότητά τους. Η δυσκολία τους είναι πως δεν θέλουν να αποχωρίζονται οτιδήποτε από την ζωή τους. Αυτή θα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, ακόμα και αν είναι επώδυνη ή σκληρή. Η λύση τους είναι να προσπαθήσουν να αποτινάξουν μόνοι τους τα δεσμάτων καταστάσεων ή και αναμνήσεων που τους κρατάνε εγκλωβισμένους στο παρελθόν... και επειδή είναι συναισθηματικοί ας το κάνουν με την ευλάβεια των παραδόσεων που ανήκει στον άξονα  Καρκίνου – Αιγόκερω...
Ας θάψουν επιτέλους ότι έχει πεθάνει για να προχωρήσουν στην ζωή...

Οι Λέοντες, θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να μάθουν πραγματικά τισημαίνει η λέξη «ηγέτης»... η αναμόρφωση θα γίνει σε εργασιακό επίπεδο...
Οι υφιστάμενοιτους μπορεί να αποδειχτούν ακατάλληλοι και αυτό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην δουλειά τους, ιδίως αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η λύση είναι η ολική αναδιοργάνωση της καθημερινής τους ζωής και ηπραγματική ενασχόλησή τους με την δουλειά τους. Όσοι μέχρι τώρα απλά πίστευαν πως μπορούν να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους για την κατάλληλη θέση μάλλον θα  διαψευστούν. Δεν θα τους κατηγορήσει κανείς εάν αποδεχτούν τα λάθη τους. Τους δίνεται η ευκαιρία να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν...

Οι Παρθένοι, μετά την εμπειρία του Πλούτωνα στον Τοξότη, έχουν όλα τα εφόδια, να ανακαλύψουν την βαθιά τους ανάγκη για έκφραση. Αυτό προϋποθέτει μετακίνηση στον τρόπο που αναλύουν τις καταστάσεις. Είναι πολύ πιθανό να νιώσουν πως οι σχέσειςτους βαλτώνουν διότι θα έχουν ανακαλύψει ένα βαθύτερο νόημα, από το οποίο κάποιοι φίλοι ή η σχέση τους θα απέχουν πολύ. Το θέμα δεν είναι όμως να αποδείξουν την ανωτερότητά τους κατατροπώνοντας τους άλλους, διότι έτσι δεν θακαταφέρουν τίποτα. Η λύση είναι να ξεκαθαρίσουν τις καταστάσεις και να μπορέσουν να συμπορευτούν και να συνεργαστούν έτσι ώστε να  βοηθήσουν και τον εαυτό τους και τους άλλους, διότι έτσι θα μπορέσουν να διακριθούν...

Οι Ζυγοί, των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό είναι να βρίσκονται μαζί με τους άλλους και να βλέπουν τα πάντα μέσα από την εικόνα που θα έχουν οι άλλοι για το άτομό τους, καλούνται να κάνουν ριζικές αλλαγές στο πιο αγαπημένοτους κομμάτι.. το σπίτι ή την επιχείρησή τους.
Θα πρέπει να μάθουν να διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούν με  πολύ αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμα και αν οι τύψεις και οι ενοχές τους βασανίζουν,ακόμα και αν πονάνε ψυχικά, ακόμα και αν φτάσουν να νιώθουν μόνοι... θα πρέπει να μάθουν να διασφαλίζουν αυτά που τους ανήκουν... μόνο έτσι θα κερδίσουν τον σεβασμό προς τον εαυτό τους... μόνο έτσι θα τους σεβαστούν και οι άλλοι...

Οι Σκορπιοί,  φημίζονται για την ψυχική τους δύναμη και αντοχή.Ο Πλούτωνας είναι δικός τους κυβερνήτης και κάνει  όψη εξαγώνου με τον Ήλιο τους. Ίσως το πιο ευνοημένο ζώδιο από την παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Έχει έρθει η στιγμή να κάνουν μια πραγματική βουτιά όχι στα βάθη της ψυχής τους, αλλά στα βάθη του μυαλού τους. Η επιτυχία τους θα εξαρτηθεί από την ικανότητά τους να κρατήσουν λεπτές ισορροπίες, ώστε να μην τείνουν στα άκρα τα οποία τους είναι τόσο γνωστά... εάν αλλάξουν τον τρόπο που αναλύουν τις πληροφορίες, θα δουν εκπληκτικά αποτελέσματα στον τρόπο που θα αντιλαμβάνονται την ίδια τους την ύπαρξη. Εάν συνεχίσουν και επιμείνουν στην ισχυρογνωμοσύνη τους, τότε θα χάσουν την ευκαιρία για αναβάθμιση και εξέλιξη.

Οι Τοξότες, θα μπουν στην διαδικασία όχι μόνο να μάθουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, αλλά και οτιδήποτε τους δίνει ασφάλεια
Σε καθαρά οικονομικό επίπεδο καλό θα ήταν να προτιμήσουν τις σίγουρες επενδυτικές κινήσεις και να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις καθημερινές τους συναλλαγές.
Σε ψυχολογικό επίπεδο καλό θα ήταν να επανεκτιμήσουν τον εαυτό τους, βάση των ψυχικών τους χαρισμάτων και όχι βάση των οικονομικών ή της κοινωνικής τους εικόνας.

Οι Αιγόκεροι, οι οποίοι φιλοξενούν τον Πλούτωνα για τα επόμενα 16 χρόνια, έχουν να κάνουν τις πιο σημαντικές αλλαγές  στην ζωή τους.
Οι αλλαγή της προσωπικότητάς τους είναι δεδομένη και οφείλουν στον εαυτό τους την ύψιστη συνειδησιακή αναβάθμιση.
Είναι αυτοί που θα νιώσουν στο πετσί τους , τι σημαίνει μετάλλαξη του «Υπερεγώ». Οφείλουν να μάθουν να μην είναι τόσο επικριτικοί με τον εαυτό τους και ευνοούνται ιδιαίτεραόσοι έχουν επιλέξει κάποιον δρόμο αυτογνωσίας. Συνιστάται η ψυχοθεραπεία διότι αυτή η περίοδος θα είναι  ψυχοθεραπευτική και είναι καλλίτερα να γίνει οργανωμένα, παρά ο καθένας να ψάχνει τις απαντήσεις μόνος του χωρίς βοήθεια...

Οι Υδροχόοι, που βλέπουν μπροστά, ήρθε η εποχή να δουνμέσα τους. Είναι μια ιδανική περίοδος για συναισθηματική κάθαρση και αντιμετώπιση των φόβων. Ανάλογα με τις όψεις που θα γίνονται αυτά τα χρόνια, άλλοτε ολόκληρο το σύμπαν θα συνωμοτεί υπέρ τους και άλλοτε κατά τους. Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν, είναι πως τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο και κάθε αποτέλεσμα έχει και κάποια αιτία. Καλό θα είναι να μην απαρνηθούν τις ιδιαίτερες διαισθητικές τους ικανότητες αλλά αντιθέτως να έρθουν σε επαφή με εμπιστοσύνη στο σήμερα και το αύριο, στον εαυτό τους και στο θείο...

Στους Ιχθύες, δεν θα δοθούν, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες για πνευματική εξέλιξη. Αυτό τους ταιριάζει πολύ,αν ξε κουνηθούν από την αναβλητικότητά τους...   θα τους έκανε πολύ καλό να δουλέψουν δίπλα σε άτομα έμπειρα και να αφήσουν χώρο να μπουν νέοι άνθρωποι στην ζωή τους, με τους οποίους θα μπορούσαν να μοιραστούν τις ίδιες ιδέες. Θα πρέπει να μετριάσουν την ευθιξία τους και να εμπιστευτούν την λειτουργικότητά τους μέσα σε μια ομάδα.

1 σχόλιο: