Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η πύλη του Κρόνου στο βασίλειο του Ζυγού.

  

Μια φορά και έναν καιρό , υπήρχε το ξακουστό βασίλειο του Ζυγού.

Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί έπρεπε να είναι αντάξιοι των προσδοκιών του βασιλιά Ζυγού.

Ο Ζυγός είχε λάβει το όνομα του από την αγάπη που είχαν οι γονείς του στο να ζυγίζουν όλα τα συναισθήματα και τις πράξεις  των ανθρώπων προκειμένου να υπάρχει η αίσθηση δικαίου στο παλάτι τους και να ζουν όλοι με γνώμονα την αρμονία και την ομορφιά.



Στη πύλη του παλατιού υπήρχε ένας τέραστιος  πύργος  που φύλαγε την είσοδο  του βασιλείου γνωστός  ως η πύλη του Κρόνου.

 Η πύλη του Κρόνου ήταν ένας πανύψηλος ατσάλινος πύργος που στο επάνω μέρος του βρισκόταν ένα τεράστιο ρολόι.

Το ρολόι αυτό συμβόλιζε το χρόνο που θα χρειαζόταν κάθε επισκέπτης ώστε να περάσει τη πύλη και να μπει στο παλάτι του δίκαιου βασιλιά Ζυγού.

Άλλοι χρειάζονταν λίγο χρόνο , άλλοι περισσότερο και άλλοι δε κατάφερναν να εισέλθουν ποτέ.

Οι φύλακες της πύλης, γνωστοί ως οι Υπεύθυνοι του Χρόνου, είχαν το καθήκον να διασφαλίζουν ότι κάθε πράξη που εισέρχονταν ή εξέρχονταν από το βασίλειο θα ζυγιζόταν με δικαιοσύνη και ισορροπία.

Από τον πύργο αυτόν, ο βασιλιάς Ζυγός και οι φύλακες του παρατηρούσαν τον κόσμο και εξέφραζαν τη δικαιοσύνη τους σε κάθε ενέργεια που γινόταν στο βασίλειό τους.

Τις στιγμές που ο Βασιλιάς Ζυγός προβληματιζόταν για το αν πρέπει να αφήσει κάποιον έξω από τη πύλη του Κρόνου ζητούσε τη συμβουλή της κόρης του Αφροδίτης.

Η κόρη του βασιλιά Αφροδίτη, παραδοσιακά γνωστή ως η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, είχε επίσης ένα σημαντικό ρόλο στο βασίλειο του Ζυγού.

Η Αφροδίτη ήταν υπεύθυνη για τη διατήρηση της αισθηματικής ισορροπίας μέσα στο βασίλειο.

Μέσα από την αγάπη και την αίσθηση  θαλπωρής που έφερνε, θα επέτρεπε στους φύλακες του πύργου  να διακρίνουν τις στιγμές που απαιτούσαν συγχώρεση και συμπόνια, αποδυκνύοντας  την αξία της ισορροπίας  μέσα από την ομορφιά και τον έρωτα.

Και έτσι η ιστορία του Βασιλείου του Ζυγού συνέχισε να γράφεται για πολλούς αιώνες με την Αφροδίτη να είναι η φωνή της αγάπης και της ελπίδας ενώ ο πύργος του Κρόνου συνέχιζε να φυλάει την αξία της δικαιοσύνης.

 

Από τη Νίκη Μαρίνου

Μαθήτρια του Εντατικού Τμήματος του Αστρολογικού Σχολείου.

Στα πλαίσια μιας εργασίας με ελεύθερο θέμα : Πλανήτες και ζωδιακές περιοχές.




1 σχόλιο:

  1. Είμαι πολύ χαρούμενη για εσένα Νίκη μου, όχι μονο γιατί αντιμετωπίζεις με πολλή αγάπη την Αστρολογική Τέχνη, αλλά γιατί τόσο γρήγορα κατάφερες να δώσεις έννοιες μέσα από ένα όμορφο παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή