Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αφροδίτη στον Ζυγό: Με Ένα Χαμόγελο!

 



 

Αφροδίτη στον Ζυγό: Με Ένα Χαμόγελο!

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, η Αφροδίτη αποφασίζει να φέρει λίγο περισσότερη ομορφιά, ισορροπία και – γιατί όχι; – ρομαντισμό στις ζωές μας.

Αν η ζωή σας ήταν μια χορογραφία, τώρα είναι η στιγμή που όλα θα γίνουν πιο αρμονικά και θα αποκτήσουν λίγο παραπάνω γκλάμουρ.

Ετοιμαστείτε για γοητευτικές συναντήσεις, έξυπνες κινήσεις διπλωματίας και φυσικά, μερικές στιγμές που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι πρωταγωνιστείτε σε μια κλασική ρομαντική κομεντί. 

Απλά, θυμηθείτε: η αρμονία είναι η λέξη-κλειδί, αλλά λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ!

 

Κριός (Ωροσκόπος Κριός) :

Η Αφροδίτη μπαίνει στον τομέα των σχέσεων σου και σου ψιθυρίζει: "Ώρα να κάνεις ειρήνη και όχι πόλεμο!" Οπότε, αντί να σηκώσεις το σπαθί όπως συνηθίζεις, προτίμησε να προσφέρεις ένα λουλούδι. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Δίας σε βοηθάει να γοητεύσεις ακόμα και τους πιο δύσπιστους, αλλά πρόσεχε στις 22 του μήνα, γιατί μπορεί να καταλήξεις να μαλώνεις για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα.

 

Ταύρος (Ωροσκόπος Ταύρος) :

Η Αφροδίτη αποφασίζει ότι η δουλειά πρέπει να είναι ευχάριστη, οπότε μην εκπλαγείς αν ξαφνικά θέλεις να αναδιοργανώσεις το γραφείο σου ή να βρεις έναν νέο τρόπο να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο χαρούμενη. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι συνάδελφοί σου θα σε αγαπήσουν λίγο παραπάνω, αλλά στις 22, καλύτερα να αποφύγεις τις συγκρούσεις τύπου "Εγώ το έκανα πρώτος!"

 

Δίδυμοι (Ωροσκόπος Δίδυμοι) :

Προετοιμάσου για μέρες γεμάτες φλερτ, χαμόγελα και τρελά κέφια. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μην εκπλαγείς αν βρεθείς να χορεύεις στην κουζίνα σου με την πιτζάμα και το βουρτσάκι των μαλλιών για μικρόφωνο - ο Δίας σε σπρώχνει προς την απόλυτη διασκέδαση! 

Αλλά πρόσεξε στις 22, γιατί το τετράγωνο με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει κάποιον που θα θέλει να σου κλείσει τη μουσική ακριβώς όταν θα παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι. Μην ανησυχείς, μπορείς πάντα να βγεις στο μπαλκόνι για τη συνέχεια!

 

Καρκίνος (Ωροσκόπος Καρκίνος)  :

Η Αφροδίτη στον 4ο οίκο σου σε καλεί να κάνεις το σπίτι σου τον απόλυτο καλοκαιρινό παράδεισο! Σκέψου ανανεώσεις, νέες διακοσμητικές πινελιές και πολλά δροσερά ροφήματα στη βεράντα. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια σου θα είναι σε απόλυτη αρμονία και μπορεί να οργανώσετε ένα καλοκαιρινό BBQ γεμάτο χαρά. 

Ωστόσο, στις 22 Σεπτεμβρίου, αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει τη θέση του ανεμιστήρα χωρίς να σε ρωτήσει, μην εκπλαγείς αν ανάψουν τα αίματα!

 

Λέων (Ωροσκόπος Λέων)  :

Η Αφροδίτη στον 3ο οίκο σου κάνει την επικοινωνία σου τόσο λαμπερή όσο κι εσύ! Οι λέξεις σου θα έχουν τη δύναμη να κάνουν ακόμα και τον ταχυδρόμο να σε ερωτευτεί (εντάξει, ίσως υπερβάλλω λίγο, αλλά καταλαβαίνεις το νόημα). 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ιδέες σου θα είναι τόσο γοητευτικές που θα μπορούσες να πουλήσεις άμμο στην έρημο με ευκολία. 

Όμως, πρόσεξε στις 22, αν κάποιος προσπαθήσει να σου "ρίξει σκιά", αντί να αντιδράσεις, απλά χαμογέλασε ευγενικά και άφησε τη λάμψη σου να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα, η γοητεία σου θα τα πει όλα!

 

Παρθένος (Ωροσκόπος Παρθένος)  :

Η Αφροδίτη στον 2ο οίκο σου θυμίζει: "Η ευτυχία δεν αγοράζεται, αλλά τα τέλεια παπούτσια σίγουρα βοηθούν!" Τα οικονομικά σου βελτιώνονται, ειδικά αν κάνεις έξυπνες αγορές που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μπορεί να βρεις εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που ονειρεύεσαι, και μάλιστα σε προσφορά!, αλλά στις 22, πρόσεξε μη σκορπίσεις χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι... εκτός κι αν είναι εκείνα τα τέλεια παπούτσια.

 

Ζυγός (Ωροσκόπος Ζυγός):

Η Αφροδίτη επιστρέφει στο ζώδιό σου και σου φέρνει τον τίτλο του πιο γοητευτικού του ζωδιακού κύκλου (όχι ότι το χρειαζόσουν, αλλά είναι ωραίο να το ξανακούς!). Η γοητεία σου είναι ακαταμάχητη, και όπου κι αν πας, όλοι θα σε κοιτάζουν με θαυμασμό. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ετοιμάσου για μερικά κομπλιμέντα που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν σταρ του κινηματογράφου. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, πρόσεχε μήπως η υπερβολική σου λάμψη προκαλέσει λίγη ζήλια ή ανταγωνισμό - απλά χαμογέλα και πρόσφερε ένα διπλωματικό φιλί στον αέρα.

 

Σκορπιός (Ωροσκόπος Σκορπιός):

Η Αφροδίτη περνάει στον μυστικό και βαθύ 12ο οίκο σου, προσκαλώντας σε να κάνεις μια βουτιά στα άδυτα της ψυχής σου. Είναι σαν να σε καλεί να γίνεις λίγο Σέρλοκ Χολμς για τα συναισθήματά σου, αλλά μην ανησυχείς - δεν είναι τόσο δραματικό όσο ακούγεται! 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει λίγες μοναχικές στιγμές χαλάρωσης. 

Ωστόσο, στις 22 Σεπτεμβρίου, μπορεί να βγει στην επιφάνεια κάποιο κρυφό συναίσθημα ή μια παλιά σχέση που δεν έχεις ξεκαθαρίσει. Αντί να κλειστείς στον εαυτό σου, άνοιξε την καρδιά σου και ίσως ανακαλύψεις πως η λύση είναι πιο απλή από ό,τι φαντάζεσαι.

 

Τοξότης (Ωροσκόπος Τοξότης):

Ετοιμάσου να γίνεις η ψυχή της παρέας, ο άνθρωπος που όλοι θα αναζητούν για να περάσουν καλά. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μπορεί να βρεθείς να σχεδιάζεις μια εκδρομή που θα γίνει θρύλος. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, αν κάποιος προσπαθήσει να πάρει τα ηνία από τα χέρια σου, χαμογέλασε με τη χαρακτηριστική σου άνεση και άφησέ τον να πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο. Εσύ ξέρεις πως, τελικά, πάντα καταφέρνεις να φέρεις τα πράγματα εκεί που θέλεις, με τον τρόπο σου – γεμάτο χιούμορ και αισιοδοξία!

 

Αιγόκερως (Ωροσκόπος Αιγόκερως) :

Το αφεντικό σου θα σε βλέπει με ένα νέο φως – τόσο φωτεινό που μπορεί να χρειαστεί γυαλιά ηλίου για να σε αντέξει! 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη θα σου χτυπούν την πόρτα – και όχι, δεν είναι ο ταχυδρόμος, αλλά οι καρποί της σκληρής δουλειάς σου. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, αν κάποιος συνάδελφος προσπαθήσει να «παίξει το αφεντικό», άφησέ τον να πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι – εσύ ξέρεις πώς να κρατάς τα ηνία, και μάλιστα με στυλ. Και ποιος ξέρει; Ίσως αυτή η στιγμή να γίνει το ανέκδοτο της ημέρας στο γραφείο!

 

Υδροχόος (Ωροσκόπος Υδροχόος):

Ήρθε η ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου και να εξερευνήσεις νέους κόσμους! Ετοιμάσου για μια περίοδο όπου οι νέες ιδέες και τα μακρινά ταξίδια θα σε καλούν σαν το απόλυτο adventure playlist. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μπορεί να βρεθείς να κλείνεις εισιτήρια για έναν προορισμό που πάντα ήθελες να επισκεφτείς, ή να ξεκινάς ένα νέο έργο που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, αν κάποιος προσπαθήσει να σου πει πώς να ζήσεις τη ζωή σου, χαμογέλασε, κούνησε το κεφάλι και συνέχισε να κάνεις το δικό σου !

 

Ιχθύες (Ωροσκόπος Ιχθύες) :

Η Αφροδίτη κάνει μια βουτιά στον 8ο οίκο σου, και ξαφνικά η ζωή σου αποκτά τη μυστηριώδη γοητεία ενός νουάρ μυθιστορήματος. Τα οικονομικά και οι σχέσεις γίνονται λίγο πιο... συναρπαστικά. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ίσως ανακαλύψεις μια κρυφή πηγή εσόδων ή να λάβεις μια πρόταση συνεργασίας που θα σε ενθουσιάσει – θα είναι σαν να βρήκες έναν θησαυρό που δεν περίμενες. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, πρόσεξε μήπως κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει σε περίεργα μονοπάτια – αν σου προτείνουν να επενδύσεις σε κάτι που ακούγεται σαν πειρατική περιπέτεια, καλύτερα να θυμηθείς ότι είσαι Ιχθύς, όχι πειρατής!



 Από την Ελίνα Βατικιώτη

Υπεύθυνη Σπουδών του Αστρολογικού Σχολείου : 
Facebook : 

Instagram: 

Τικ Τοκ

YouTube 

 


Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ήλιος Στην Παρθένο 22.08.24 - 22.09.24

 

22 Αυγούστου 2024  9.18.59 το βράδυ

Ήλιος Στην Παρθένο



Ο Ήλιος λειτουργεί σαν μια πηγή ενέργειας που ενισχύει και φέρνει στην επιφάνεια τις ιδιότητες των πλανητών και των σημείων στον γενέθλιο χάρτη.

Φωτίζει τις περιοχές της ζωής μας που χρειάζονται προσοχή, αναδεικνύοντας τα θέματα και τις εμπειρίες που καθορίζουν την πορεία μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Στις 22 Αυγούστου, ο Ήλιος θα μετακινηθεί από τον Λέοντα στην Παρθένο.

Είναι μια περίοδος όπου θα αισθανθείτε ευχαρίστηση από την εργασία σε όποια κατεύθυνση επιθυμείτε, δίνοντας έμφαση στην καλή προετοιμασία. Οποιαδήποτε νέα αρχή μπορεί να έχει θεραπευτικά οφέλη.

Μπορεί να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να δρα μεθοδικά ή και υπολογιστικά, ενώ ταυτόχρονα θα είστε ένας χρήσιμος σύμβουλος για όσους σας χρειάζονται.

Ωστόσο, αποφύγετε την υπερβολική κριτική, ειδικά προς τον εαυτό σας, και προσπαθήστε να παραμείνετε αντικειμενικοί στην αυτοπαρατήρηση.

 

Ήλιος ή  Ωροσκόπος στον Κριό – Ήλιος στην  Παρθένο στον 6ο

Ο τρόπος που θα νιώσετε χαρά και θα διερευνήσετε το περιβάλλον σας είναι μέσω της παραγωγικής δραστηριότητας.

Είναι σημαντικό να αποφύγετε προστριβές με άτομα στην καθημερινότητά σας. Ενδεχομένως να αναλάβετε με θάρρος νέες αρμοδιότητες στον εργασιακό σας χώρο.

Αυτό το διάστημα θαυμάζετε ανθρώπους με αγαθές και καλές προθέσεις, και μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερο με τη διατροφή και τη βελτίωση της καθημερινής σας ρουτίνας.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπος στον Ταύρο – Ήλιος στην Παρθένο στον 5ο

Ίσως παρατηρήσετε ότι οι κινήσεις σας είναι πιο αργές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσετε στον στόχο σας αν είστε μεθοδικοί. Θα βρείτε χαρά και ικανοποίηση ασχολούμενοι με τα παιδιά σας και αφιερώνοντας χρόνο στο ταίρι σας. Η φροντίδα των αγαπημένων σας με γευστικά και σπιτικά φαγητά θα σας γεμίσει ευχαρίστηση. Επίσης, μπορεί να ανακαλύψετε ενδιαφέρον σε δραστηριότητες όπως η κηπουρική. Αν παρευρεθείτε σε κάποια γιορτή, μια ευγενική χειρονομία όπως το να βοηθήσετε στο καθάρισμα θα σας αποφορτίσει και θα σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας. Η γυμναστική ή η φροντίδα ενός κατοικίδιου μπορεί επίσης να δράσει θεραπευτικά για εσάς αυτή την περίοδο.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπος στον Δίδυμος – Ήλιος στην Παρθένο 4ο

Θα βρείτε χαρά μέσα από την επικοινωνία, ειδικά όταν πρόκειται να λύσετε θέματα που αφορούν το παρελθόν ή το οικογενειακό σας περιβάλλον. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ευέλικτοι στα επιχειρήματα και να ακούσετε προσεκτικά τους αγαπημένους σας. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για την προώθηση της οικογενειακής σας επιχείρησης, ωστόσο, ίσως είναι σοφό να περιμένετε μέχρι να ορθοδρομήσει ο Ερμής στα τέλη Αυγούστου. Επίσης, μπορεί να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την καθαριότητα και τη φροντίδα του σπιτιού σας, τις οποίες θα θελήσετε να εφαρμόσετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Καρκίνος – Ήλιος στη Παρθένος  3ο

Θα βρείτε χαρά όταν εκφράζεστε συναισθηματικά και αλληλεπιδράτε με τους άλλους. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα αδέλφια σας, ανταλλάσσοντας χρήσιμες πληροφορίες. Μπορεί επίσης να βρείτε ικανοποίηση εξυπηρετώντας μια γειτόνισσα ή βοηθώντας την στην καθημερινότητά της. Η γραφή θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις συναισθηματικές σας ταλαντεύσεις. Επίσης, η προετοιμασία των προσωπικών σας υποθέσεων, όπως και η τακτοποίηση των σχολικών ειδών του παιδιού σας, μπορεί να σας γεμίσει έμπνευση και χαρά. Αυτή η περίοδος είναι επίσης κατάλληλη για να αναλύσετε διεξοδικά κάποια εργασία σας και να τη στείλετε στον αγαπημένο σας δάσκαλο, αποκομίζοντας ικανοποίηση από τη διαδικασία.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Λέοντας – Ήλιος στην Παρθένο 2ο

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα επικεντρωθείτε στην αύξηση του εισοδήματός σας, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα κάποια εργασία ή έργο. Οι ηγετικές σας ικανότητες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η παρουσία σας με τα παιδιά σας θα σας γεμίσει χαρά, ενώ η προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας συναλλαγών θα είναι κρίσιμη – αποφύγετε τις δραματικές αντιδράσεις. Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε λίγο περισσότερο για να αναδείξετε την αξία της εργασίας σας. Αυτό το διάστημα είναι επίσης κατάλληλο για να κάνετε σχέδια και να τα αξιολογήσετε με κριτήριο τη σημασία τους.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Παρθένο – Ήλιος στην Παρθένο1ο

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα νιώσετε μια έντονη ανάγκη να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και να ανακαλύψετε τι σας ικανοποιεί πραγματικά. Αυτό είναι το διάστημα που, όπως κάθε χρόνο, προετοιμάζεστε για νέες αρχές και εργασίες, κάτι που σας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Οι άλλοι γύρω σας αρχίζουν να κατανοούν και να εκτιμούν αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας που τόσο αγαπάτε. Καθώς ασχολείστε με νέες δραστηριότητες, θα παρατηρήσετε ότι η εργασία σας δεν είναι μόνο παραγωγική, αλλά και θεραπευτική. Ενώ οι ευκαιρίες να αναδείξετε το έργο και τις ικανότητές σας θα είναι πολλές, είναι σημαντικό να μην ασκείτε πίεση στους άλλους για αναγνώριση – η ποιότητα του έργου σας θα μιλήσει από μόνη της.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Ζυγό – Ήλιος στην Παρθένο 12ο

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να αναζητήσετε την αίσθηση της εσωτερικής ενότητας μέσω του διαλογισμού ή άλλων εσωτερικών πρακτικών. Θα νιώσετε χαρά λειτουργώντας διερευνητικά και συνεργατικά, αποφεύγοντας τυχόν φόβους ή ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τυχόν τάσεις για εξαρτήσεις ή αυτοκαταστροφικές συνήθειες που μπορεί να εμφανιστούν. Η αρμονική εργασία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μεταφυσικών ή πνευματικών δεξιοτήτων μπορεί να σας προσφέρει σημαντικά οφέλη αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, προσέξτε να μην παρασυρθείτε από ψευδαισθήσεις ή παραπλανητικά μηνύματα, διατηρώντας την προσοχή σας σε αυτό που είναι ουσιαστικά σημαντικό για εσάς.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπος τον Σκορπιό – Ήλιος στην Παρθένο 11ο

Η έντονη επιμονή και το πάθος που σας χαρακτηρίζει θα βρει ιδανική εφαρμογή μέσα σε ομαδικές δραστηριότητες αυτή την περίοδο. Είναι μια εποχή όπου θα νιώσετε την ανάγκη να σχεδιάσετε το μέλλον σας με λεπτομέρεια και να εστιάσετε στην υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων σας. Η συνεργασία με φίλους και η ένταξη σε ομάδες μπορεί να αναζωπυρώσει τη φλόγα της ελπίδας μέσα σας, καθώς ανακαλύπτετε ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από την ατομική προσπάθεια. Θα αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η αλληλοβοήθεια και η αμοιβαία υποστήριξη στην επίτευξη των στόχων σας.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Τοξότη – Ήλιος στην Παρθένο 10ο

Κατά την παρούσα περίοδο, η επιθυμία σας να αναγνωριστείτε επαγγελματικά θα είναι έντονη. Θα καταβάλετε προσπάθειες για να επιτύχετε αναγνώριση στην καριέρα σας, και δεν αποκλείεται να έρθει μια προαγωγή, είτε για εσάς είτε για τον σύντροφό σας. Αν παραμείνετε σεμνοί και αυθεντικοί στον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, οι πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας αυξάνονται. Θέματα που αφορούν ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας θα αναδειχθούν και θα απαιτήσουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς λαμβάνουν κεντρική θέση στις προτεραιότητές σας.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στον Αιγόκερο – Ήλιος στην Παρθένο 9ο

Κατά την παρούσα περίοδο, το ενδιαφέρον σας στρέφεται έντονα σε θέματα που αφορούν τον κόσμο γύρω σας, είτε κοντά είτε μακριά. Θα νιώσετε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όταν επικεντρωθείτε σε ανώτερα οράματα και πνευματική καθοδήγηση. Η ηθική διάσταση των πραγμάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο της σκέψης σας, και ίσως αφιερώσετε χρόνο στην προετοιμασία για τη νέα σχολική περίοδο, είτε για εσάς είτε για τα παιδιά σας. Αυτό το ενδιαφέρον εντείνεται ακόμη περισσότερο αν σχετίζεται με σπουδές στο εξωτερικό ή την είσοδο σε μια ανώτερη σχολή.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στο Υδροχόο – Ήλιος στην Παρθένο 8ο

Αυτή η περίοδος φέρνει στην επιφάνεια σκοτεινές πτυχές που ίσως προκαλούσαν φόβο στο παρελθόν. Είναι η κατάλληλη στιγμή να εργαστείτε με τον ψυχοθεραπευτή σας πάνω σε απωθημένα και φόβους, διεκδικώντας την ελευθερία που επιθυμείτε στις ερωτικές σας σχέσεις. Παράλληλα, μπορεί να επικεντρωθείτε σε θέματα οικονομικής φύσης, όπως η λήψη ενός δανείου ή η εύρεση ωφέλιμων τρόπων για τη ρύθμιση των χρεών σας. Επίσης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε τη συνεργασία του συντρόφου σας για την κάλυψη σημαντικών εξόδων, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση κοινής ευθύνης και αλληλεγγύης στη σχέση σας.

 

Ήλιος ή Ωροσκόπο στους Ιχθύες – Ήλιος στην Παρθένο 7ο

Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να εστιάσετε στις σχέσεις σας και να βρείτε χαρά μέσα από την ισότιμη συνεργασία και αλληλεπίδραση με τους άλλους. Η επιρροή της Παρθένου στον 7ο οίκο σας καλεί να αναγνωρίσετε τη σημασία των άλλων στη ζωή σας, και να ενισχύσετε τη διάθεση για αλληλοβοήθεια και πρακτική στήριξη. Οι σχέσεις μπορεί να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία όταν γίνονται αμοιβαία υποστηρικτικές, επιτρέποντάς σας να εκπληρώσετε τα δικά σας "θέλω" ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των άλλων. Η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για να μπείτε στη θέση των άλλων και να κατανοήσετε καλύτερα τι ζητούν από εσάς, κάνοντας τις σχέσεις πιο βαθιές και ουσιαστικές.

 

 

Με αγάπη

Αεράιδα.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ο Αστρολόγος R.H. Naylor και η Μεταμόρφωση της Αστρολογίας στα Μέσα Ενημέρωσης.

 



Η αστρολογία, με τις αρχαίες ρίζες της και την πλούσια φιλοσοφική παράδοση, έχει υποστεί πολλές μεταμορφώσεις κατά τη διάρκεια των αιώνων.

📖Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στη σύγχρονη εξέλιξη της αστρολογίας ήταν ο Άγγλος αστρολόγος R.H. Naylor, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάδοση της αστρολογίας μέσω των μέσων ενημέρωσης και τη μετατροπή της από μια βαθιά φιλοσοφική πρακτική σε μια δημοφιλή  αλλά και εμπορική επιχείρηση.

Το 1930, ο R.H. Naylor έκανε την πρώτη του μεγάλη πρόβλεψη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Sunday Express".

Η πρόβλεψή του για την πριγκίπισσα Μαργαρίτα (αδελφή της Ελισάβετ), η οποία μόλις είχε γεννηθεί, ήταν τόσο ακριβής που του χάρισε αμέσως μεγάλη φήμη.

Αυτή η επιτυχία οδήγησε σε περαιτέρω αστρολογικές στήλες και προβλέψεις σε εφημερίδες και περιοδικά.

Μια από τις πιο γνωστές προβλέψεις του Naylor ήταν για τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος δεν ήταν αρχικά υποψήφιος για τον θρόνο.

Ο Naylor προέβλεψε ότι θα γινόταν βασιλιάς, κάτι που επαληθεύθηκε όταν ο Εδουάρδος Η' παραιτήθηκε και ο Δούκας της Υόρκης ανέβηκε στον θρόνο ως βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ'.

📖Αυτή η πρόβλεψη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη φήμη του Naylor και την αποδοχή της αστρολογίας από το ευρύ κοινό.

Η επιτυχία του R.H. Naylor άνοιξε τον δρόμο για την ευρεία διάδοση της αστρολογίας στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Naylor χρησιμοποίησε το ηλιακό ωροσκόπιο για να μιλήσει για τα 12 ζώδια.

Το ηλιακό ωροσκόπιο βασίζεται στη θέση του Ήλιου τη στιγμή της γέννησης και είναι η βάση για τις πιο δημοφιλείς αστρολογικές προβλέψεις που γνωρίζουμε σήμερα.

Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, ο Naylor κατάφερε να προσφέρει γενικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο, κάνοντας την αστρολογία πιο προσιτή και κατανοητή στο ευρύ κοινό.

Επίσης, κατηγοριοποιώντας τους ανθρώπους σε 12 ζώδια, συνέβαλε στη «ταμπελοποίηση» και ενίοτε σε φαινόμενα bullying ανάλογα με το πόσο «καλά» ή «κακά» θεωρούνται τα ζώδια.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά άρχισαν να δημοσιεύουν καθημερινές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις, καθιστώντας την αστρολογία προσβάσιμη σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Οι αστρολογικές στήλες έγιναν αναπόσπαστο μέρος των μέσων ενημέρωσης, προσφέροντας προβλέψεις που αφορούσαν την καθημερινή ζωή των αναγνωστών.

Αυτό συνέβαλε στην εμπορευματοποίηση της αστρολογίας, καθώς οι αναγνώστες ανέμεναν τις προβλέψεις για να καθοδηγούν τις αποφάσεις τους.

Η ανάγκη για απλές και γρήγορες προβλέψεις οδήγησε σε μια απλοποίηση της αστρολογίας, απομακρύνοντάς την από τις φιλοσοφικές και εσωτερικές της ρίζες.

Η εστίαση μετατοπίστηκε από την κατανόηση των ενεργειών και των επιρροών σε εμπορικές και επιφανειακές προβλέψεις που αποσκοπούσαν στην ψυχαγωγία.

Η δράση του R.H. Naylor αποτέλεσε σημείο καμπής για την αστρολογία.

Αν και η συνεισφορά του στην ευρεία διάδοση της αστρολογίας ήταν σημαντική, συνέβαλε επίσης στη μετατροπή της από μια βαθιά και εσωτερική πρακτική σε μια εμπορική επιχείρηση.

Η αστρολογία, η οποία αρχικά αντιμετωπίστηκε σαν μια μέθοδος κατανόησης των κοσμικών ενεργειών και της ανθρώπινης φύσης, μετατράπηκε σε μια εμπορική πρακτική που συχνά εκμεταλλεύεται την επιφανειακή γνώση για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Σήμερα, η αστρολογία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, με εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητούν καθημερινές προβλέψεις και συμβουλές.

Ωστόσο, η φιλοσοφική της διάσταση έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί, με πολλούς επαγγελματίες του χώρου να προσπαθούν να επαναφέρουν την αυθεντική της αξία και βάθος.

Ο R.H. Naylor άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της αστρολογίας, καθιστώντας την προσιτή και δημοφιλή στο ευρύ κοινό, αλλά και μετασχηματίζοντάς την σε μια επιχείρηση που συχνά χάνει την ουσία της.


 Από την Ελίνα Βατικιώτη

Υπεύθυνη Σπουδών του Αστρολογικού Σχολείου : 
Facebook : 

Instagram: 

Τικ Τοκ

YouTube